UŽIVO Nove mjere za Nikšić

 UŽIVO Nove mjere za Nikšić

U toku je pres konferencija Ministarstva zdravlja, Kliničkog centra i Instituta za javno zdravlje na kojoj predstavljaju nove epidemiološke mjere.

Na konferenciji govore ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, direktor Interne klinike KCCG dr Đorđe Krnjević i epidemiološkinja u Institutu za javno zdravlje Radica Raičević.

Nove mjere koje ža važiti od sjutra:

-Maturantima na teritoriji CG omogućava se redovno pohađanje nastave u školama,

-Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje redovno će raditi naredne sedmice, od 12. do 16. aprila

-Otvoreni parkovi

-Dozvoljen ulazak kruzera – Uslov za ulazak stranaca su negativan PCR test koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 sata ili uz pozitivan rezultat serološkog testa – antitijela klase IgG, koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 30 dana ili uz dokaz da su najmanje sedam dana prije ulaska u Crnu Goru vakcinisani sa drugom dozom vakcine protiv novog koronavirusa, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove. Crnogorski državljani i državljani Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije ulaze u našu zemlju bez ikakvog uslovljavanja.

-Otvoreni kafići u Baru, Ulcinju, Cetinju, Bijelom Polju; Za jednim stolom unutra i vani do četvoro ljudi. Dozvoljava se međugradski saobraćaj, ulazak i izazak. Dozvoljava im se i rad tržnih centara, fitnes centara, teretane… Vaspitno obrazovne ustanove od 12. aprila radiće rade u redovnom režimu.

-U Nikšiću i Šavniku – rad baštama i terasama ugostiteljskih objekata sa maksimalno dvoje ljudi za stolom, rad privrednika i preduzetnika koji se bave neprehrambenim djelatnostima, frizerima i sl…

-U Danilovgradu se prelazi na onlajn sistem, a u škole idu samo maturanti i polumaturanti. Ugostiiteljski objekti da rade samo bašte sa dvoje maksimalno za istim stolom. Međugradski saobraćaj zabranjen.

-Zabrana međugradskog saobraćaja vikendima u čitavoj Crnoj Gori i dalje ostaje na snazi. Sloboda kretanja u cijeloj državi je ograničena od 5 ujutru do 22 sata.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još