Abazović: Potvrđujem sve navode Gorana Đurovića, Jovana Marović među najboljim poznavaocima procesa evropskih integracija

 Abazović: Potvrđujem sve navode Gorana Đurovića, Jovana Marović među najboljim poznavaocima procesa evropskih integracija

Foto: BN TV

Lider URE Dritan Abazović kazao je da je Goran Đurović bio odličan kandidat za ministra, te da je Jovana Marović među najboljim poznavaocima procesa evropskih integracija u našoj zemlji.

Đurović je trebalo da bude kandidat za ministra unutrašnjih poslova, međutim, mandatar Zdravko Krivokašić se predomislio u ,,pet do 12“, piše FOS.

Sa druge strane, Jovana Marović izvršna direktorica NVO Politikon, saopštila je da je odustala od pozicije glavnog pregovarača, nakon što se juče u medijima spekulisalo o tome.

Goran Đurović je bio odličan kandidat za ministra, a pritom je još bolji čovjek. Radi se o vrhunskom menadžeru, humanisti, pacifisti, čovjeku velikog znanja sa velikim osjećajem za razumjevanje drugih. To su karakteristike ljudi koji najviše trebaju Crnoj Gori, saopštio je na svom Tviter nalog lider GP URA Dritan Abazović.

,,Ovim putem i potvrđujem sve njegove jučerašnje navode. Goran Đurović je mnogo dao Crnoj Gori, a ono najbolje tek treba da uradi“, kazao ja Abazović.

On je poručio da je Marović među najboljim poznavaocima procesa evropskih integracija u našoj zemlji.

,,Poštujem odluku Jovane Marović, iako sam se nadao drugačijem odgovoru. Žao mi je što ona neće biti glavni pregovarač jer sam ubijeđen da je među najboljim poznavaocima procesa evropskih integracija u našoj zemlji. Vjerujem da će njena ekspertiza biti na raspolaganju novoj Vladi u formatu za koji ona procijeni da je najefikasniji“, saopštio je Abazović.

On je čestitam profesorici Injac- kandidatkinji za ministarku odbrane, “čiji mi je profesionalni bekgraund jako dobro poznat, na kandidaturi i očekujem da ćemo imati uspješnu i blagotvornu saradnju“.

,,Najvažnije od svega, ostaje cilj da demontiramo korumpirani režim i da počnemo sa radom u interesu svih građana Crne Gore. Nikad ne treba zaboraviti da samo “dogovor kuću gradi”. Svako odustajanje od istog može imati velike posljedice, najviše po one koji se istih ne pridržavaju“, zaključio je Abazović.

Podsjetimo, izvršni direktor kompanije Cerovo Goran Đurović izjavio je juče da ga je mandatar Zdravko Krivokapić deset minuta prije konferencije za novinare, na kojoj je predstavio sastav nove vlade, obavijestio da mora izabrati drugog kandidata.

Izvor: FOS

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još