Abazović u Briselu: Sastanak sa Piculom, budućnost CG je u EU

 Abazović u Briselu: Sastanak sa Piculom, budućnost CG je u EU

Izvor: Vlada CG

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru Toninom Piculom i zamjenikom Evropskog parlamenta Fabiom Masimom Kastaldom.

„Budućnost Crne Gore je u Evropskoj uniji i ubijeđeni smo da proces evropskih integracija podrazumijeva i reforme koje podstiču sveukupan razvoj države i društva“, kazao je Abazović.

U razgovoru sa Piculom, Abazović je kazao da je prva demokratska smjena vlasti u istoriji države donijela i veliki rast podrške evropskim integracijama Crne Gore.

Abazović je kazao da je, u odnosu na decembar 2019. godine kada je 66.1 odsto građana Crne Gore imalo pozitivan stav o EU i 24.3 odsto negativan, za kratak vremenski period došlo do rasta, pa imamo situaciju da 77.6 odsto građana pozitivno gleda na EU, dok 17.7 odsto ima negativan stav.

Abazović je u razgovoru sa Piculom naglasio da je Crna Gora posvećena reformama u oblasti vladavine prava i da je jedan od prioriteta Vlade borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Sastanku sa Piculom, prisustvovale su glavna pregovaračica Crne Gore sa EU Zorka Kordić i savjetnica potpredsjednika Vlade Ana Rašović.

Osvrćući se na prethodni period, Abazović je kazao da je u prethodnih 100 dana učinjen pomak u tom smjeru i da je formiran Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

Abazović se sastao i sa potpredsjednikom Evropskog parlamenta Fabiom Masimom Kastaldom.

Abazović je kazao da je Vlada odlučna na putu evropskih integracija i da će posvećeno raditi na ispunjavanju obaveza iz evropske agende.

„Najveći prioritet u radu Vlade je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Formiranje Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou je važan preduslov u toj namjeri“, poručio je on. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja