Abazović u u dvodnevnoj posjeti Sjevernoj Makedoniji

 Abazović u u dvodnevnoj posjeti Sjevernoj Makedoniji

Foto: Printscreen

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović boraviće 9. i 10. marta u zvaničnoj posjeti Republici Sjevernoj Makedoniji, na poziv zamjenika predsjednika Vlade Republike Sjeverne Makedonije zaduženog za ekonomska pitanja gospodina Fatmira Bitićija.

Kako je saopšteno iz Vlade, osim sa domaćinom, Abazović će imati odvojene sastanke i sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom za politički sistem i odnose među zajednicama Republike Sjeverne Makedonije gospodinom Artanom Grubijem, predsjednikom Sobranja Republike Sjeverne Makedonije gospodinom Talatom Džaferijem i ministrom unutrašnjih poslova gospodinom Oliverom Spasovskim.

Nakon sastanka Abazovića i Bitićija biće organizovana press konferencija (10h) kojoj će online pristup imati akreditovani mediji.

Potpredsjednik Abazović će tokom boravka u Republici Sjevernoj Makedoniji, zajedno sa potpredsjednikom Vlade Fatmirom Bitićijem posjetiti i vinariju Tikveš i sastati se sa njenim vlasnikom gospodinom Svetom Janevskim.

„Zvanična posjeta potpredsjednika Abazovića Republici Sjevernoj Makedoniji biće prilika za dalje produbljivanje saradnje u bilateralnim odnosima dvije prijateljske zemlje, kao i jačanje ekonomske saradnje između Crne Gore i Sjeverne Makedonije, uz zajednički trud na poboljšanju regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu“, naveli su iz Vlade.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja