Abazović u Župi: Pružimo ruku jedni drugima, ne trebaju nam tenzije već radna mjesta

 Abazović u Župi: Pružimo ruku jedni drugima, ne trebaju nam tenzije već radna mjesta

Izvor: URA

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović posjetio je Mjesnu zajednicu Župa i kazao građanima da nam ne trebaju tenzije i podjela već radna mjesta.

On je pozvao Župljane i Nikšićane da pruže ruku jedni drugima.

“Nacionalizma nam je preko glave, svađa nam je preko glave, narodu treba pomirenje, trebaju nam nova radna mjesta. Hajde da iskočimo iz matrica koje su nam namjerno nametnute da bi jedna grupica ljudi od toga imala koristi”, poručio je Abazović.

On je apelovao na sve da zadnji dani kampanje u Nikšiću proteknu u fer i demokratskoj atmosferi.

“Mi smo upućeni jedni na druge, dozvolite da jedna komšijska i bratska sloga zavlada da se okrenemo prioritetnim temama, boljem životnom standardu, razvoju Nikšića u svim sektorima. Nikome nije do svađa i provokacija osim ljudima koji su ogrezli u kriminalu i korupciju i sa njima će se država kompletno obračunati vrlo brzo”, kazao je Abazović u Župi.

Nositeljka liste “Crno na bijelo – Može Nikšić, prof. dr Tatjana Đurišić-Bečanović kazala je da nacionalističku matricu u gradu ponajviše sprovode one snage koje više nemaju podršku građana da bi osvojili vlast u Nikšiću.

“Nacionalizam je posljednje uporište DPS-a i zbog toga ne treba nasijedati na njihove provokacije koje su ovih dana učestale. Sigurna sam da su građani Župe svjesni da ne treba reagovati na “patriotske” iskaze koji su provokacija”, poručila je Đurišić-Bečanović.

Ona je kazala i da suživot Župljana ne može poremetiti agresivan DPS diskurs kojim se brani kriminal i korupcija.

Nedostatak dijaloga veliki je problem, ocjenjuje Drecun i pita zašto se toliko godina čekalo da situacija eskalira. Zašto osam godina traje stečaj, pitanje je koje se logično nameće kaže Drecun.

“Sindikat u ovoj situaciji prepoznaje, moguće, određenu namjeru aktera vlasnika da se Kombinat pretvori u realstate kompaniju, kasnije korišćenjem nekih značajnih nekretnina koje su u posjedu KAP-a, nego što se zaista misli o nekom kvalitetnom nastavku proizvodnje. Saudijska Arabija je uticala da se brojni kombinati u svijetu zatvore, te tu treba istaći značajnu ulogu menadžerskog tima da održe živim KAP. Iskustva iz regiona govore da je 896 dana prosječno trajanje stečaja, npr. tako je u BiH. Vidite da ovaj stečaj traje mnogo duže. Onda se logično vjerovatno postavlja pitanje koje nameću sindikalci, zašto stečaj traje tako dugo. Cilj stečaja jeste da kompanija nastavi da radi. Ali ne da nastavi da radi kao kompanija koja neće platiti obaveze prema državi,” ističe on.

Drecun zaključuje da bi trebalo organizovati tripartitni dijalog, daleko od očiju javnosi, koji neće biti opterećen političkim pitanjima i riješiti problem.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja