Abazović: Vlada nije jednonacionalna, ja nisam ni Srbin ni Crnogorac

 Abazović: Vlada nije jednonacionalna, ja nisam ni Srbin ni Crnogorac

Foto: BN TV

Crnogorski parlament je nastavio  od 11 sati raspravu o ekspozeu mandatara Zdravka Krivokapića i predlogu nove Vlade Crne Gore. Dogovoreno je da današnja sjednica traje do 19 sati, a sjutra od 11 do glasanja.

Abazović: Ja nisam ni Srbin ni Crnogorac, kako Vas nije sramota?

Za repliku se javio Dritan Abazović rekavši da je ovo prva demokratska vlada u istoriji Crne Gore, prva vlada koja predstavlja volju naroda i to izražena na izborima pod uslovima koje je odredila prethodna vlast u kojoj je učestvovala Bošnjačka stranka.

,,Vi ste očekivali i priželjkivali sukobe nakon izbora 30. avgusta. Ovi ljudi nemaju nikakvu odgovornost jer nikad ranije nisu vršili vlast“, rekao je Abazović na iskaz Strujić Harbić.

Preuzimaju vlast u trenutku kada državi nedostaje 600 miliona eura za narednu godinu.

,,Kakva je to priča o jednonacionalnoj Vladi? Ja nisam etnički ni Srbin ni Crnogorac. Kako Vas nije sramota? Crna Gora je građanska država, ko ste Vi da brojite nečija krvna zrnca“, pitao je Abazović koleginicu iz BS.

Dodao je da mu DPS crta metu, da dolaze ispred njegove kuće kada nije prisutan.

,,Crnom Gorom više neće vladati mafija. Više niko ne smije ukrasti ni euro iz državne kase. Naša ideja je da vladaju pošteni ljudi. Ne trebaju nam lovćenske straže, trebaju nam budžetske straže“, dodao je Abazović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja