Adžić: Nemamo dovoljno ljekara

 Adžić: Nemamo dovoljno ljekara

Foto: RTNK

Sugrađani su se prethodnih dana žalili na velike gužve i redove ispred Doma zdravlja.

Kako su kazali, dešava se da više sati čekaju ispred te ustanove da bi uzeli određeni uput, međutim, direktorica Doma zdravlja Ljiljana Adžić navodi da ljekari ne odmaraju, već da rade naporno već mjesecima.

Do čekanja dolazi, kako kaže, jer usljed situacije sa koronavirusom nedostaje ljekara – čak devet ih je, navodi, “van kolosijeka” radi obolijevanja ili bolovanja.

“Mi nemamo ljekara dovoljno. Počela je vakcinacija gdje su angažovana tri ljekara, zatim su neke kolege oboljele od kovida, dio njih je u kovid centru. Dio kolega koji su u ambulantama po mjesnim zajednicama rade ispomoć, po četiri sata”, objasnila je ona.

Adžić je istakla da sedmično prave plan najbolje što mogu sa ljudskim kapacitetima kojima raspolažu, ali da će, s obzirom na situaciju, nedostatak potrebnog medicinskog kadra potrajati.

“U kovid dijelu je stalno angažovano pet ljekara i dva specijalizanta koji su tamo na sedmodnevnom nivou, pa se odmaraju, pa iz hladnog lanca opet idu. I tako u krug”, objasnila je ona.

Ipak, kako je kazala, iako je teška situacija, veliki broj pregleda, recepata i oboljelih sa jedne strane, a sa druge mali broj ljekara, ono najhitnije se stiže.

“Sve što je urgentno i hitno, mislim da se opskrbi. Naša bolnica već mjesec dana prima samo hitne pacijente, time je još veći teret na nas”, dodala je ona istakavši da je minuli vikend bio posebno naporan jer je bio veliki broj teških kliničkih slika.

Izvor: portal RTNK

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja