,,Alternativa” izlazi na lokalne izbore u Nikšiću

 ,,Alternativa” izlazi na lokalne izbore u Nikšiću

Foto: Alternativa Crna Gora

,,Alternativa“ će učestvovati na lokalnim izborima u Nikšiću, saopštili su iz ove partije. Smatraju da je Nikšić grad u kojem je počela vlast DPS-a i da, simbolično, u njemu treba i da se završi. U skladu sa svojim programskim ciljevima ,,Alternativa” će se boriti, ne samo za smjenu vlasti, već i za bolji život građana Nikšića.

,,Plan Alternative je da riješi pitanje organizovanog prevoza radnika iz Nikšića za Podgoricu. Plan nam je da napravimo industrijsko područje gdje investitori ne bi plaćali komunalne takse, ne bi plaćali zemlju ako izgrade fabriku. Plan nam je da sredimo komunalne probleme, popravimo semafore po gradu koji ne rade i sredimo vodosnadbijevanje u gradu. I plan nam je da otpustimo SVE one koji su dobili posao od 30. avgusta do dana lokalnih izbora, jer su taj posao dobili prodajom svoje vjere i svog glasa. I da ih krivično gonimo zbog prodaje glasa“, rekao je za portal ,,Nikšić” Vesko Pejak, koordinator ,,Alternative”.

,,Alternativa“ planira da ujedini snage sa lokalnim borcima sa litija i istaknutim građanskim aktivistima, navodi Pejak, jer misli da je politička ponuda u gradu istrošena i da su potrebne nove snage. Ne isključuje mogućnost da se ujedine sa nekom jačom partijom ukoliko se ta partija fokusira na pomoć gradu.

Foto: Privatna arhiva

,,Nikšić je u očajnoj ekonomskoj situaciji. U gradu samo rade kladionice i pogrebna preduzeća u privatnom sektoru. Odavno je ispričana priča da je nekada u industriji radilo oko 20 000 radnika. Sad ne radi ni 2000. Preko 3000 radnika svakog jutra putuje u Podgoricu da zaradi hljeb za svoju porodicu. Samo u Opštini Nikšić radi blizu 1000 radnika, dok u ,,Željezari“, ,,Boksitima“ i ,,Metalalcu“ sad ukupno nema 700 radnika! S tim što su ,,Metalac“ i ,,Željezara“ praktično pred gašenjem! To je ,,dobra politika“ odlazećeg DPS-a. Poljoprivredna proizvodnja gotovo da ne postoji, skoro svo meso i povrće nam je iz uvoza. Crna Gora svake godine uvozi oko 500.000.000€ hrane. Gotovo polovina te hrane mogla bi da se proizvodi u Nikšiću. Ali se ne proizvodi jer su neki gradonačelnici tražili 20% od svakog investitora koji je htio ovdje da pokrene proizvodnju! Jednog su i prozvali 20% umjesto imena… Dana nije odgovarao za najveću pljačku grada u njegovoj istoriji“, kazao je Pejak.

,,Alternativa” je prepoznata po borbi za veća socijalna prava, veću zaposlenost, veće plate, bolje uslove za život, u skladu sa tim obećavaju da će se, između ostalog, boriti da se zabrani rad trgovina nakon 21h, kao i onih koje rade popis nedeljom. Smatraju da Nikšić opet može biti industrijski i kulturni centar.

,,Nikšić je nekada bio jedan od najjačih industrijskih gradova Jugoslavije. Neće mu biti problem da postane najjači industrijski centar Crne Gore, da postane kulturni centar Crne Gore. Ako ijedan grad ima osnovu, onda to ima Nikšić. Posebno napominjemo da će grad zabraniti rad trgovina posle 21h ako građani daju povjerenje ,,Alternativi“ za ove izbore. I da ćemo raditi na tome da se  zabrani rad trgovinama koje vrše popise nedjeljom!“, zaključuje Pejak.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja