ASK kontrolisao dokumentaciju u Nikšiću

 ASK kontrolisao dokumentaciju u Nikšiću

Foto: Ilustracija

Na temelju svojih zakonskih nadležnosti, u okviru praćenja kampanje za lokalne izbore, Agencija za sprečavanje korupcije juče je, po službenoj dužnosti, u Nikšiću izvršila kontrolu i nadzor nad sprovođenjem Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

„Službenici Agencije su u JU Srednja stručna škola i JU Prva srednja stručna škola kontrolisali cjelokupnu dokumentaciju o sprovedenom zapošljavanju u periodu od 5. januara, kada su raspisani izbori, do 18. februara. Aktivnost je predstavljala dio opsežnog djelovanja Agencije i njenog Odsjeka za sprovođenje mjera kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanjau pružanju punog doprinosa snaženju integriteta i transparentnosti izbornog procesa“, navode iz ASK.

Zapisnici o kontroli su dostupni na internet stranici Agencije (zapisnik 1 i zapisnik 2).

„Ranije su objavljeni zapisnici o izvršenim kontrolama u Opštini Nikšić i JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, u kojima nije utvrđeno kršenje Zakona o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja. Primjenom zakona i Plana kontrole i nadzora za izbornu kampanju za lokalne izbore u Nikšiću, Agencija će, pridržavajući se profesionalnih standarda, istrajati u misiji zaštite javnog interesa“, navode iz ASK.

Izvor: onogost.me

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još