Asocijacija mladih pokreće online kampanju kreativnog pisanja

 Asocijacija mladih pokreće online kampanju kreativnog pisanja

Izvor: Asocijacija mladih

Asocijacija mladih Crne Gore pokreće online kampanju u cilju podsticanja mladih na kreativno pisanje.

Kako je kazao predsjednik Asocijacije, Marko Popović, online kampanja kreativnog pisanja ima za cilj podsticanja mladih da pišu.

“„Mi ti dajemo citat, a ti se usudi promijeniti prošlost“ je navedeno u kampanji. Početi pisati je teško jer uvijek nedostaje ona početna misao, pokretač svega. Mi zainteresovanom pojedincu prosljeđujemo deset misli pomoću kojih će započeti svoju priču u samo 20 rečenica, sa svojim stilom, sa svojim junacima, koju ćemo mi kasnije objaviti”, objasnio je on.

Kako dodaje, pisati je dobro bez obzira da li to piše dijete, mlada osoba, odrasla osoba, poznata ličnost…

“Neko piše da pobjegne od stvarnog svijeta i „uroni“ u neki svoj zamišljeni svijet, neko piše da opiše svoju emociju, neko želi upravo tim pisanjem da komunicira sa ostatkom svijeta, da stvori neki svoj jezik ili da se pak igra sa jezikom. A neko piše jednostavno da ispriča neku priču”, dodaje on.

Svi zainteresovani, kako kaže, mogu im pisati na mail: asocijacijamladihcrnegoremail.com, kao i na njihovoj Facebook stranici.

“Iskreno se nadamo velikom odzivu i da će naša kampanja uroditi plodom sa sa kvalitetnim i jedinstvenim pričama“, zaključuje Popović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja