,,Bahato ponašanje premijera neće proći“

 ,,Bahato ponašanje premijera neće proći“

Foto: SD

Socijaldemokrate Nikšića najostrije su osudile jučerašnje bahato ponašanje premijera Zdravka Krivokapića koje je za posljedicu imalo sprječavanje umjetnika Petra Šundića, kandidata za odbornika na listi Evropski tim za Nikšić, da uđe u svoje službene prostorije. Kako su poručili, to ponašanje neće proći.

Kako se navodi u saopštenju, smatraju da nema potrebe podsjećati Nikšićanke i Nikšićane, ma kojoj političkoj opciji pripadali, ko je sugrađanin Petar Šundić i koliki je njegov doprinos u promociji Nikšića i Bedema kao kulturno-istorijskog dobra grada.

„Nema potrebe govoriti o značaju Bedem festa za razvoj kulture u Nikšiću, te činjenici da su, zahvaljujući Petru Šundiću, na Bedemu nastupale neke od najvećih zvijezda sa prostora bivše Jugoslavije. Naše sugrađanke i sugrađani sve ovo dobro znaju, ali premijer, naravno, ne zna. Iako je javnosti opšte poznat njegov istančani muzički ukus koji smo u toku prošle godine imali prilike da slušamo sa razglasa širom Crne Gore, lik i djelo Petra Šundića u Nikšiću morao je da poznaje i morao je da poštuje. Pitamo se gdje je nestao onaj Zdravko Krivokapić koji se predstavljao kao ‘čovjek iz naroda”, obilazio sela, domaćinstva, u predizbornim spotovima nazdravljao svojim pristalicama? Danas neki drugi Zdravko neprimjereno diže ton na prosvjetne radnike, bahatost demonstrira sprječavanjem Petra Šundića da pristupi službenim prostorijama koje godinama koristi. Danas taj Zdravko, umjesto taksija, na posao dolazi pod pratnjom, a umjesto njegovog naroda, danas Zdravka prati devet naoružanih službenika Uprave
policije“, navodi se u saopštenju.

Ovakva bahatost premijera, kako naglašavaju U SD-u, u Nikšiću neće proći. Građani su, ističu, za ovih kratkih dva i po mjeseca, već imali prilike da osjete “blagodeti” nove Vlade, ali i da se svakodnevno uvjere u njihovo neznanje i nesposobnost.

„Zato će Nikšić, kao grad Ljuba Čupića i Vita Nikolića, grad piva i čelika, umjesto Zdravka Krivokapića uvijek i bez zadrške izabrati Petra Šundića“, poručili su u SD-u.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja