Bečić: Djeca da se ne ugledaju na dilere i kriminalce

 Bečić: Djeca da se ne ugledaju na dilere i kriminalce

Izvor: Skupština.me

Nosilac liste „Mir je naša nacija-Ne damo Nikšić“ Momo Koprivica poručio je na tribini u Humcima da ni Aco Đukanović ni Brano Mićunović sa svojim kriminalnim hordama nemaju šta da traže u Nikšiću.

„Naš novac je služio za poslovni obrt Acove bande. Nikšićani su hrabri ljudi, ljudi čistih namjera i ruku, koji žele poštenu i odgovornu vlast i da neće dopustiti da Nikšićem vladaju kriminalne horde, već će vladati od građana izabrani predstavnici, poštena i odgovorna vlast i kojoj će sloboda, pravda i javni interes građana biti na prvom mjestu. Čišćenjem grada od korupcije i zloupotreba institucije će biti sposobne da se posvete riješavaju ekoloških, infrastrukturnih i svih drugih problema“, dodao je on. 

Kako navodi, posle 14. marta se isto trebamo sretati kao sugrađani, ne da bilo ko u novoj vlasti i novom rukovodstvu gleda sa visine građane, već da zajedno sa vama riješava probleme.

„Da budete uključeni, da možete slobodno doći u opštinu, da iznesete svoje probleme i da ih zajednički riješavamo – to je opština po mjeri građana i to je naš osnovni prioritet“, poručio je Koprivica.

Predsjednik Demokratske Crne Gore i Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić smatra da je potrebno da nestane diskriminacija i da se djeca ne ugledaju na kriminalce, narko – dilere i tajkune.

„Potrebno je da im uzori budu ono što su uvijek u zdravim društvima bili ugledni profesori, ugledni naučnici, ugledni kulturni radnici, ugledni sportisti i ugledni gradonačelnici, a ne oni koji se u tamnim sobama sastaju i dogovaraju kako ucijeniti, pritisnuti i kako tender namjestiti. Toga više nema. To mogu da zaborave. I ako su neki iz Splendida došli i ovih dana se sjetili Nikšića i nikšićkih naselja, i ako obilaze određena domaćinstva, poruka im je jasna – Nikšić i Crna Gora su slobodu nakon 30 godina udahnuli 30. avgusta! Ta sloboda će se još jače, još bolje i još vidljivije udahnuti 14. marta i tog dana ćemo udariti pečat svemu onome što treba Nikšiću i što treba Crnoj Gori. Ne da bi se dijelili, ne da bi se svađali, ne da bi se vraćali u ’41, ’91, ’18. ili bilo koju drugu godinu – mi gledamo naprijed, mi težimo boljem sjutra jer ova djeca to zaslužuju. Ovu djecu nikada više niko ne smije da dijeli u Crnoj Gori“, navodi on. 

Prema njegovim riječima, niti će Nikšić, niti će Crna Gora biti podanička i kriminalna.

„O Nikšiću i Crnoj Gori će se odlučivati ovdje, jer mi smo svoji na svome, ovo je naša država, stvarali su je naši zajednički preci a ta naša prošlost, dijelom i tragična, je bila zajednička, jer nema porodice u Crnoj Gori kojoj nisu bili i na jednoj i na drugoj strani. Dosta je više tog vraćanja, dosta je više tih podjela. Mi treba ovdje da se pomirimo, mi treba da pogledamo naprijed. Mi treba da razgovaramo o radnim mjestima, o fabrikama, besplatnim udžbenicima, o dječijem dodatku, o većim platama, većim penzijama – to je ono što interesuje građane Nikšića i građane Crne Gore“, zaključio je Bečić. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja