Bečić poštuje presudu i Deklaraciju o Srebrenici

 Bečić poštuje presudu i Deklaraciju o Srebrenici

Izvor: Arhiva

Predsjednik Parlamenta Aleksa Bečić je više puta u prethodnih nekoliko mjeseci ponovio da je crnogorski Parlament još 2009. godine usvojio Deklaraciju o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, u kojoj je jasno navedeno da je međunarodni sud pravde utvrdio da se u Srebrenici desio genocid, utvrdivši pojedinačnu odgovornost, jer nijedan narod niti jeste niti može biti genocidan.

To je saopšteno iz Skupštine Crne Gore kao odgovor na pitanje Javnog servisa da prokomentarišu jučerašnju izjavu ministra Vladimira Leposavića, prenosi portal RTCG. 

Kako su istakli, predsjednik Skupštine poštuje presudu međunarodnog suda pravde i usvojenu Deklaraciju o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, što očekuje od svih drugih, posebno od visokih javnih funkcionera, tako da je Skupština Crne Gore sve rekla o pomenutoj temi.

“Prizemne pokušaje prikupljanja jeftinih političkih poena na kostima svih nevinih žrtava brojnih zločina i genocida, a posebno srebreničkih žrtava, predsjednik Skupštine ocjenjuje krajnje neprihvatljivim i uvijek će se boriti protiv zloupotrebe tih pitanja sa koje god strane da dolazili”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još