Bečić: Skupština će podržati socijalni dijalog

 Bečić: Skupština će podržati socijalni dijalog

Izvor: Skupština CG

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa predstavnicima Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđom Kekovićem, Vukašinom Zogovićem, Željkom Burićem i Ivanom Mihajlović.

U razgovoru sa predstavnicima Unije, Bečić je ocijenio da je postojanje Unije od nemjerljivog značaja za sve zaposlene u Crnoj Gori.

On je naglasio spremnost i otvorenost Skupštine da pruži snažan podsticaj unapređenju socijalnog dijaloga, kako bi prava radnika bila adekvatno zaštićena.

Sastanak je bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja o složenoj ekonomskoj situaciji izazvanoj korona virusom, konstatujući neophodnost jačanja socijalnog dijaloga u cilju poboljšanja postojećih otežanih uslova poslovanja zaposlenih, saopšteno je iz Skupštine.

Bečić je akcentovao da će u fokusu njegovog zalaganja biti sistemsko uređenje pitanja minimalne zarade, dječijeg dodatka, kao i besplatnih udžbenika za sve osnovce u Crnoj Gori.

Ovim povodom razgovarano je i o aktuelnim zakonskim rješenjima, koja se prevashodno odnose na ekonomski i socijalni položaj građana i zaposlenih

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja