Bečić u Nikšiću: Prioritet nove vlasti mora biti bolji položaj zdravstvenih radnika

 Bečić u Nikšiću: Prioritet nove vlasti mora biti bolji položaj zdravstvenih radnika

Izvor: Skupština CG

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić posjetio je danas nikšićki Dom Zdravlja i razgovarao sa direktoricom Ljiljanom Adžić i glavnom sestrom Vesnom Vuković, gdje se upoznao sa trenutnom epidemiološkom situacijom u ovoj opštini, kao i sa naporima zdravstvenih u borbi sa koronavirusom.

Bečić je naglasio da poboljšanje uslova rada i materijalnog položaja zdravstvenih radnika mora biti prioritet nove vlasti.

Bečić se sastao i sa upravom Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, dekanicom Tatjanom Novović, prorektorom za nastavu Veselinom Mićanovićem, prodekanicama Dijanom Vučković i Biljanom Maslovarić, kao i sa prodekanom Marijanom Premovićem.

Ukazavši na dugogodišnju tradiciju Filozofskog fakulteta u razvoju obrazovnog sistema Crne Gore, Bečić je ukazao na važnost saradnje Skupštine Crne Gore sa svim visokoškolskim utanovama, u cilju donošenja što kvalitetnijih zakonskih rješenja.

“U tom kontekstu, on je podsjetio na projekte Dječiji parlament i Demokratske radionice, koje realizuje Skupština Crne Gore sa fokusom na mlade ljude”, navode iz Skupštine.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno da svi akteri zajedničkim snagama unaprijede obrazovni sistem i kreiraju ambijent za ostanak mladih ljudi u našoj zemlji.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja