Opština Nikšić: Neće biti bazara ukoliko to ne dozvole nadležni

 Opština Nikšić: Neće biti bazara ukoliko to ne dozvole nadležni

Foto: Opština Nikšić

Bez dobijanja epidemioloških uslova od strane nadležnih institucija, Opština Nikšić neće odobriti održavanje Novogodišnjeg bazara i klizališta za djecu, saopštili su iz lokalne uprave.

Kako navode u saopštenju Opština Nikšić je organizacijom Novogodišnjeg bazara i klizališta za djecu na gradskom trgu željela da izađe u susret realnim potrebama i očekivanjima građana.

Saopštenje vam prenosimo u cjelosti:

,,Naš poseban cilj je bio da najmlađima, u susret praznicima, učinimo radost u vremenu kada su uskraćeni za brojne redovne aktivnosti, što utiče na njihovo odrastanje.

Organizacija Novogodišnjeg bazara je bila potreba i očekivanje brojnih preduzetnika, zanatlija, proizvođača suvenira, poljoprivrednih proizvođača, kako bi plasirali svoje proizvode i time obezbijedili egzistenciju svojih porodica.

Obratili smo se Institutu za javno zdravlje, da u skladu sa svojom nadležnošću i svojim obavezama da preporuke za bezbjednu realizaciju planiranih aktivnosti.

Ukazali smo na spremnost nadležnih lokalnih institucija da sprovedu striktnu kontrolu i obezbijede poštovanje svih propisanih uslova, uvjereni da bi građani Nikšića bili dosljedni i odgovorni u njihovom poštovanju.

Na upućena dva zahtjeva nijesmo dobili tražene uslove, kao ni odgovore na naše ljubazne upite da nam se objasni kako to da da je dozvoljen rad Novogogdišnjih bazara u drugim opštinama, otvorenih i zatvorenih tržnica i pijaca širom Crne Gore, tržnih centara, banaka i brojnih drugih djelatnosti, a ne dozvoljava se rad 16 kućica na trgu od 7.000m 2 i otvorenog klizališta za djecu.

Foto: Portal Nikšić

Nijesmo dobili objašnjenje zašto je baš Novogodišnji bazar u Nikšiću epidemioloski rizik, a nije u drugim gradovima. Nijesmo dobili odgovor kojom važećom mjerom Ministarstva zdravlja su ove aktivnosti zabranjene.

Nijesmo dobili odgovor zašto se najnovijim mjerama dozvoljavaju dokazano rizičnije aktivnosti, kojima ćemo ponovo svjedočiti u narednom periodu.

Izostali očekivani odgovori jasno upućuju da su za Nikšić definisane posebne, selektivne i diskriminatorske mjere. Da nije važna ni dječija radost ni potreba malih preduzetnika i odgovornih građana.

I ovom prilikom ponavljamo da bez dobijanja epidemioloških uslova od strane nadležnih institucija, Opština Nikšić neće odobriti održavanje Novogodišnjeg bazara i klizališta za djecu.

Opština Nikšić je u svim dosadašnjim aktivnostima pokazala punu posvećenost zajedničkoj borbi protiv pandemije i istovremeno puno razumijevanje i solidarnost prema realnim potrebama i izazovima sa kojima se suočavaju naši građani. To će učiniti i ovim povodom. I ovom prilikom pozivamo sve građane da u punoj mjeri, bez izuzetka, svi zajedno poštujemo epidemiološke mjere, kako bi što prije i lakše pobijedili pandemiju“.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja