Bez tradicionalnog plivanja za Časni krst, zlatnik dodijeljen zdravstvenim radnicima u gradu pod Trebjesom

 Bez tradicionalnog plivanja za Časni krst, zlatnik dodijeljen zdravstvenim radnicima u gradu pod Trebjesom

Foto: MINA

Zbog epidemiološke situacije i mjera koje su na snazi u našoj državi ovogodišnje obilježavanje Bogojavljenja neće pratiti tradicionalno plivanje za Časni krst, potvrđeno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Protojerej-stavrofor Slobodan Jokić juče je kazao da u Nikšiću ove godine neće biti organizovano Bogojavljensko plivanje za Časni krst, a zlatnik sa likom Isusa Hrista, koji se dodjeljuje onome ko prvi stigne do krsta, biće dodijeljen zdravstvenim radnicima u gradu pod Trebjesom.

„Oni su prvi stigli do onoga Časnog krsta, prvi su bili i danas su na prvom mjestu, tamo gdje je veliko stradanje i tamo gdje je velika potreba. Oni i danas nose taj časni krst Gospodnji za sve nas i za one koji su oboljeli od ove i drugih. Neka nam sjećanje na ljepotu, radost i blagodat prošlogodišnjeg Bogojavljenskog plivanja za Časni krst  bude utjeha u ovogodišnjem odsustvu te radosti i nada da će se sledeće godine ta radost obnoviti učešćem stotina hrabrih plivača i bodrenjem hiljada vjernih u toj radosti.“, kazao je on.

Naglasio je da su zdravstveni radnici u Nikšiću i u Brezoviku nesebično pokazali svoju ljubav prema bolesnima i svima dali primjer kako treba „da se žrtvujemo za bližnjega svoga”.

U Nikšiću je 2019. godine prvi put organizovano Bogojavljensko plivanje, a prvi, od oko 80 učesnika, do časnog krsta u rijeci Zeti na Manitovcu doplivao je Marko Mićović (19).

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja