Bez većeg rasta broja novooboljelih u Nikšiću

 Bez većeg rasta broja novooboljelih u Nikšiću

Izvor: gov.me

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Nikšiću Marko Mitrović kazao je da u ovom momentu ne postoji značajan porast broja oboljelih i hospitalizovanih pacijenata od virusa korona. Brojke su, kaže on, na nivou od onog od prije mjesec, dva, piše Portal RTCG.

Na pitanje da li usljed masovnog kršenja epidemioloških mjera na dan lokalnih izbora očekuje porast broja novooboljelih u Nikšiću, Mitrović je u Jutarnjem programu TVCG rekao da to ostaje da se vidi. 

Poručuje da su oni spremni, i podsjeća da su prije mjesec dana imali dnevno između 90 i 100 pacijenata koji su bili zaraženi, a sada između 110 i 120.

„Trenutno su hospitalizovana 102 pacijenta u kovid zoni Opšte bolnice Nikšić. Od njih je 96 hospitalizovanih na Internom odjeljenju, a šest ih je na Dječjem. U ovom momentu je 20 pacijenata sa težom kliničkom slikom. Radi se o starijim pacijentima“, rekao je Mitrović u Jutarnjem programu.

Na respiratoru, kako je rekao, nemaju pacijenata, a njih 13 je na neinvazivnoj ventilaciji. Primijećen je, kaže, porast broja oboljele djece koja su u dobrom zdravstvenom stanju.

Kapaciteti Opšte bolnice Nikšić su, kaže, još uvijek nepopunjeni i imaju mjesta za smještaj kovid pacijenata.

„Situacija je ozbiljna, ali nije alarmantna. Imamo kapaciteta, ali od građana zavisi kakva će biti dalje situacija“, istakao je Mitrović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja