Borovinić Bojović i Leposavić posjetili UIKS: Svi zaraženi u dobrom opštem stanju

 Borovinić Bojović i Leposavić posjetili UIKS: Svi zaraženi u dobrom opštem stanju

Foto: FOS media

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović rano jutros obavili su hitnu posjetu Upravi za izvršenje krivičnih sankcija gdje su razgovarali  sa direktorom te ustanove Milanom Tomićem i dr Danijelom Stanišić iz Sektora za zdravstvenu zaštitu UIKS-a. 

Ministri su se detaljno informisali o opštem stanju i uslovima boravka u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, a posebno o stanju lica lišenih slobode inficiranih Covidom 19.

,,Ministarka zdravlja je ovom prilikom utvrdila  da je opšte zdravstveno stanje svih inficiranih dobro i da najveći broj ima lakšu kliničku sliku ili nema izražene simptome oboljenja. Utvrđeno je i smanjenje broja inficiranih, gdje je u protekla dva dana registrovano ozdravljenje sedam lica lišenih slobode“, navodi se u saopštenju. 

Borovinić Bojović najavila je da će pojačati snabDijevanje UIKS potrebnom medicinskom opremom i ljekovima, kao i da će na odgovarajući način preisipitati mjere koje se tiču apsolutne zabrane posjeta licima lišenim slobode koji se nalaze u pojedinim odjeljenjima ovog zatvorskog kompleksa. 

Posjeta je završena uz najavu Borovinić Bojović da će uskoro i lično posjetiti inficirane u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, saopštli su iz MZ.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja