Borovinić Bojović: Ministarstvo zdravlja građanima nikada neće okrenuti leđa

 Borovinić Bojović: Ministarstvo zdravlja građanima nikada neće okrenuti leđa

Izvor: Arhiva

Uprkos tome što dvije decenije lično svjedočim pregalaštvu i humanosti crnogorskih ljekara i ostalih zdravstvenih radnika, izuzeci, s vremena na vrijeme, opominju, navodi ministarka zdravlja dr Jelene Borovinić Bojović u odgovoru povodom pitanja grupe građana koji su na društvenim mrežama podijelili svoja iskustva u oblasti ginekologije.

Njeno saopštenje prenosimo integralno:

Ovo je moja poruka kolegama, ali i svim pacijentkinjama u Crnoj Gori, a povodom pisma grupe građana koji su se organizovali na društvenim mrežama i Ministarstvu zdravlja ukazali na anonimna iskustva u oblasti ginekologije koja su, najblaže rečeno, užasavajuća.

Bez obzira na postojanje ili nepostojanje materijalnih dokaza, zajednički cilj je zdravlje i dobrobit građana. Zdravlje, kao stanje psihičkog, fizičkog i socijalnog blagostanja. Shodno tome, učinićemo sve da našim građankama (majkama, sestrama, kćerkama) obezbijedimo najoptimalnije uslove pregleda.

Za početak, pozivam direktoricu Kliničkog centra Crne Gore, dr Ljiljanu Radulović da na Klinici za ginekologiju i akušerstvo angažuje kliničkog psihologa, koji će nesumnjivo doprinijeti kvalitetu kompletnog pregleda. U isto vrijeme, od svih ostalnih čelnika u zdravstvu zahtijevam da detaljno analiziraju postojanje eventualnih nedostataka ili primjedbi pacijentkinja i o tome, bez odlaganja, obavijeste moje kolege u Ministarstvu zdravlja i lično mene.

Takođe, s obzirom na to da postoji obrazac za žalbe, upućujemo sve pacijentkinje da svaki vid verbalnog ili bilo kakvog drugog neprimjerenog postupanja bilo kojeg zdravstvenog radnika blagovremeno prijave.

Ministarstvo kojim rukovodim ne postoji radi sebe već radi svih građana.

Zahvaljujem na inicijativi. Ministarstvo zdravlja građanima nikad neće okrenuti leđa. U meni ćete uvjek imati predusretljivog ljekara i funkcionera.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja