Borovinić Bojović: Ojačaćemo kadrovski i opremom nikšićku bolnicu

 Borovinić Bojović: Ojačaćemo kadrovski i opremom nikšićku bolnicu

Foto: Gov.me

Ministarka zdravlja Jelena Bojović Borovinić obišla je danas COVID odjeljenje Opšte bolnice Nikšić i sa ljekarima, koji su stalno angažovani na ovom odjeljenju, obišla sve pacijente koji se liječe od korona virusa.

Trenutno se na bolničkom liječenju u nikšićkoj bolnici nalazi 106 pacijenata oboljelih od korona virusa, od ukupno 120 postelja, koje su opredijeljene za COVID, s tim što se dvadesetak pacijenata priprema danas za odlazak kući. Oni su u apsolutno dobrom opštem stanju i idu na dalju rehabilitaciju u kućnim uslovima“, kazala je ministarka Borovinić Bojović nakon obilaska odjeljenja.

Foto:gov.me

Ona je naglasila da je je najveći broj pacijenata koje je danas obišla, starije životne dobi, odnosno stariji od 65 godina, sa komorbiditetima, što, kako je upozorila, samo po sebi komplikuje i otežava njihovo dalje liječenje.

Sve to opet sa druge strane upozorava i podsjeća na ono nepopularno poštovanje mjera, upravo zbog očuvanja zdravlja starije populacije. Ima i mlađih pacijenata, ali ipak veći broj njih, koji su trenutno na liječenju u nikšićkoj bolnici je starije životne dobi“, kazala je ministarka zdravlja.

Foto:gov.me

,,Ljekari koji su pored mene su čitavo vrijeme od početka pandemije ovdje radili sa COVID pacijentima, uz određeni broj njihovih kolege, koji nažalost, nisu ovdje danas sa nama zbog bolesti ili nekih drugih razloga. U nikšićkoj bolnici od 16. marta svi ovi ljekari koji su raspoređeni na COVID odjeljenju ulažu velike napore u svakodnevnom radu. Uglavnom su to sve jedni isti ljekari koji rade od početka, nije bilo nekih velikih rotacija u smislu reorganizacije, tako da ćemo se u daljem toku potruditi da im, koliko to bude moguće, olakšamo posao i pojačamo kadrovske kapacitete sa jedne strane, ali naravno u dogovoru sa anesteziolozima, internistima, infektolozima Opšte bolnice Nikšić, popravimo i kapacitete koji se odnose na opremu“, poručila je Borovinić Bojović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja