Borovinić Bojović u KCCG: Osoblje na visini zadatka, pacijenti mi prenijeli pohvale na njihov rad

 Borovinić Bojović u KCCG: Osoblje na visini zadatka, pacijenti mi prenijeli pohvale na njihov rad

Foto: Foto: Gov.me

Ministarka zdravlja, Jelena Borovinić Bojović obišla je jutros COVID odjeljenje Interne klinike u Kliničkom centru Crne Gore i zajedno sa kolegama obavila ljekarsku vizitu pacijenata smještenih na ovom odjeljenju.

Nakon vizite, ministarka je kazala da se na Internom odjeljenju trenutno nalaze 44 pacijenta. Od tog broja 27 pacijenata je na visokim protocima kiseonika ili na neinvazivnoj ventilaciji, tri pacijenta su intubirani, na respiratoru, na mehaničkoj ventilaciji.

,,Dakle, 27 pacijenata je u kategoriji životno ugroženih na ovoj klinici, a ostali su trenutno u stabilnom stanju“, kazala je dr Borovinić Bojović.

Ministarka je saopštila da je na klinici organizovan smjenski rad tokom praznika sa posebno pojačanim kapacitetima i naglasila posvećenost osoblja u vremenu pandemije.

Foto: Gov.me

,,Moram da naglasim da je osoblje veoma posvećeno, da su ljekari jako posvećeni, iako su dosta i umorni. Ovo je ipak jedna situacija koja traje jako, jako dugo, ali pacijenti su izuzetno zadovoljni tretmanom koji dobijaju. Prenijeli su mi sve pohvale na račun osoblja i ljekara. I sama sam se još jednom, po stoti put uvjerila u to da se radi o sjajnoj ekipi ljudi, koja maksimalno, entuzijastično i bez ikakvih dodatnih pitanja daje svoj maksimum i uopšte ne vodeći računa o tome kakve mogu eventualne posljedice da se dese po njih lično ili njihove porodice.

Ljekari i medicinsko osoblje i dalje ne posustaju u borbi sa virusom. Svojim predanim radom i odnosom prema pacijentima pokazuju humanost koja nema granice“, zaključila je ministarka zdravlja.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja