Bulatović sada na čelu Doma za stare, u toku je konkurs za nova radna mjesta

 Bulatović sada na čelu Doma za stare, u toku je konkurs za nova radna mjesta

foto: onogost

Oko 200 korisnika najstarije populacije i starih raseljenih lica na proljeće bi, ako sve bude teklo po planu, svoje utočišče moglo da pronađe u Domu za stare „Nikšić“, na čijem čelu će biti Veselin Bulatović. Bulatović, koji je jednoglasnom odlukom Upravnog odbora izabran za direktora, vodiće tu ustanovu naredne četiri godine, a želju sa istom pozicijom izrazila su bila još tri kandidata, piše Onogošt.

„Budući da se radi o kandidatu koji je u svom Programu razvoja ustanove na objektivan i kvalitetan način ukazao na budući razvoj ustanove i koji ima veliko iskustvo u oblasti socijalne i dječje zaštite“, navodi se u obrazloženju Odluke.

Novoizabrani direktor, koji je šest godina upravljao nikšićkim Domom zdravlja, kaže da na mjesto bivše kasarne u podnožju Trebjese niče savremeni objekat urađen po svim evropskim pravilima, ukupne vrijednosti 5, 4 miliona eura.

Iako do planiranog roka u januaru neće biti završen, Bulatović najavljuje da bi drugi rok mogao biti u martu ili aprilu.

Otvaranje te ustanove, prema njegovim riječima, ima veliki značaj za grad.

„Dom predstavlja mješavinu socijalne i zdravstvene zaštite. Primaće najranjivije kategorije društva, hronične bolesnike, invalide. Treba biti vrlo oprezan ko će se tu primati. Biće dvokrevetne sobe, a svaki od korisnika moraće da prođe određene procedure da bi bio primljen“, kazao je Bulatović.

Dom za stare uposliće nešto preko stotinu radnika, a za jedan dio mjesta konkurs je već raspisan.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još