CEMI: Do 9 sati glasalo 15,6% birača

 CEMI: Do 9 sati glasalo 15,6% birača

Izvor: FOS Media

U Nikšiću su jutros otvorena biračka mjesta za lokalne izbore koji se održavaju u tom gradu. Na dva biračka mjesta glasanje je kasnilo zbog kamera, a posmatrači su već u prvom satu zabilježili nepravilnosti na biračim mjestima.

Građani Nikšića biraju između četiri koalicije i dvije partije. Svoje biračko pravo moći će da ostvare do 20 sati.

10:22 –  CEMI: BM 101 Zahumlje – članovi BO i partijski posmatrači ne nose pravilno maske. Na ulazu se ne koristi sredstvo za dezinfekciju, iako se nalazi na označenom mjestu.

10:19 – CEMI je na svom Tviter nalogu objavio da na BM 54, OŠ „Šipačno“, birač prilikom presavijanja glasačkog listića nije ispoštovao zakonsku odredbu člana 82 stava 3, kojim se propisuje da se glasački listić presavija na način da se ne može vidjeti za koga je glasao.

10:01 – Na BM 44 – Članovi BO koriste mobilne telefone, suprotno odredbama člana 71a Zakona o izboru odbornika i poslanika.

09:59 – Na Biračkom mjestu 92 Zagrad – birač je, javlja CEMI, javno saopštio za koga je glasao, što je, podsjećaju, suprotno članu 69a Zakona o izboru odbornika i poslanika.

09:45 – CEMI je objavio da je na BM 95 „Dom Jugovići“ – član biračkog odbora na glas pozvao na glasanje za određenu političku opciju, čime je, kako navode, prekršio član 81 Zakona o izboru odbornika i poslanika, kojim je propisano da članovi BO ne smiju ni na koji način uticati na odluku birača.

09:31 – Prema podacima CEMI-ja na lokalnim izborima u Nikšiću je do devet sati glasalo 15,6 odsto birača.

09:10 – Predsjednik Narodnog pokreta Miodrag Daka Davidović nije iskoristio svoje biračko pravo,  jer uređaj za elektronsku identifikaciju nije mogao da očita njegovu ličnu kartu zbog, kako su kazali na biračkom mjestu, oštećenja na njoj. 

Davidović će glasati kasnije tokom dana uz pasoš.

08:40 – Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Nikšić Rade Perišić kazao je za TVCG da se kasnilo sa glasanjem na dva mjesta, u Elektroprivredi Crne Gorem zbog kamera.

„Radilo se o tome da su bile uključene kamere. Nakon intervencije OIK-a sistem nadzora kamerama je ugašen i BM 1 je nastavilo s radom. Međutim, Birački odbor s BM 100 nije htio da počne sa procesom glasanjem dok se kamere ne prekriju, iako su bile isključene iz sistema“, rekao je Perišić.

Izvor: portal RTCG

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja