Crna Gora i SAD posvećene jačanju odbrambene saradnje

 Crna Gora i SAD posvećene jačanju odbrambene saradnje

foto: MO

Crna Gora i Sjedinjene Američke Države (SAD) ostaju posvećene daljem jačanju kvalitetne bilateralne odbrambene saradnje, poručila je ministarka odbrane Olivera Injac.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Injac je, u telefonskom razgovoru sa zamjenicom pomoćnika sekretara za odbranu SAD Lorom Kuper, naglasila da će Crna Gora nastaviti doprinosi savezničkim i partnerskim naporima u cilju projektovanja međunarodnog mira i stabilnosti.

„Crna Gora će njegovati dobrosusjedske odnose na Zapadnom Balkanu, promovišući evroatlantske vrijednosti u ovom dijelu Evrope“, navela je Injac.

Govoreći o značajnom doprinosu SAD reformi sistema odbrane Crne Gore, Injac je kazala da Ministarstvo nastavlja posvećen i odgovoran odnos u realizaciji brojnih odbrambenih projekata sa tom državom.

Injac je kazala da očekuje da će sadržajna i kvalitetna saradnja u oblasti odbrane nastaviti da se razvija predviđenom dinamikom, na obostrano zadovoljstvo.

Kuper je rekla da je zadovoljna aktuelnom bilateralnom odbrambenom saradnjom.

„SAD će nastaviti da pruža adekvatnu podršku unapređenju crnogorskog odbrambenog sistema“ poručila je Kuper.

Ona je ukazala na značaj daljeg jačanja transatlantskih odnosa, ne samo za bezbjednost regiona, već i cijelog evropskog kontinenta.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja