Crna Gora u društvu Maldiva, Tajlanda, Japana

 Crna Gora u društvu Maldiva, Tajlanda, Japana

Foto: Kilroy.net

Popularni britanski magazin za putovanja, Culture Trip, svrstao je Crnu Goru na listu najboljih održivih destinacija u ovoj godini, prenosi Pobjeda.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da se, još jednom, Crna Gora našla u društvu svijetskih, egzotičnih destinacija, kao što su Maldivi, Japan, Tajland i druge.

Iako je potrebno vrijeme da se turistički svijet vrati u pređašnje stanje, u Culture Trip-u smatraju da treba birati održive i ekološki osvješćene destinacije.

-Godina koju smo ispratili putovanja je stavila u drugi plan. Ipak, raduje nas što je već sad uveliko trend da takva mjesta budu prva na bucket listama putnika širom svijeta-, navodi se u članku.

Kako ističe autor objavljenog članka, kampanja U društvu prirode vratila je Crnu Goru na „putnički radar“.

-Kampanja podstiče na odmor od napornog virtuelnog svijeta na koji smo bili osuđeni tokom prošle godine. Podstiče nas da doživimo nevjerovatne, a i dalje neotkrivene prirodne ljepote Crne Gore. Bez obzira gdje putujete ove godine, bjekstvo van Wi-Fi mreže, odmor u prirodi i domaća hrana biće pun pogodak. A Crna Gora je definitivno zemlja za to-, dodaje se u članku.

Za sve one koji su se već odlučili za Crnu Goru kao destinaciju koju planiraju posjetiti u ovoj godini, autori liste objavili su i dodatni tekst – Vodič sa najvažnijim informacijama koje je potrebno da znate o Crnoj Gori.

Renomirani britanski magazin uživa povjerenje više od 15 miliona čitalaca širom svijeta.

Izvor: Pobjeda

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja