Damjanović: Ministrima apostolima danas prvi radni danas, to je šamar za CG

 Damjanović: Ministrima apostolima danas prvi radni danas, to je šamar za CG

Foto: CKM

Novoizabrani ministri apostoli danas imaju prvi radni dan koji će provesti u preuzimanju funkcija i upoznavanju državne administracije, a imajući u vidu da među njim  nema predstavnika manjinskih naroda bez dileme novoj Vladi se moze dodijeliti epitet „antigrađanska“, kaže predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović. 

Ono po čemu Vlada, kako ističem biti posebno biti prepoznatljiva jeste da u njoj nema Crnogoraca, što je veliki šamar Crnoj Gori i Crnogorcima.
 
,,Srpska pravoslavna crkva kada je sastavljala ovu Vladu je vodila računa da u njoj budu ministri koji će Crnoj Gori služiti po njihovim pravilima. Jedan od  prvih zadataka ‘’ političkih apostola’’ će biti da se pripremi izmjena zakona kojim se od Crne Gore otimaju manastiri i predaju u ruke vjerskoj zajednici strane države. Kuriozitet kad je u pitanju nova Vlada jeste podatak da njenim personalnim rješenjima nijesu zadovoljni ni oni zahvaljujući čijim glasovima je izabrana“, dodaje Damjanović. 

Prema njegovim riječima, odluka nove skupštinske većine da podrži apostolsku Vladu se može okarakterisati kao  odluka mržnje prema građanskoj Crnoj Gori, posebno prema pripadnicima manjinskih naroda.

,,Za rubriku vjerovali ili ne je podatak da jedna država dobije Vladu koja će raditi protiv njenih najvećih vrijednosti multietničnosti i multikulturalnosti. Kada se sve ovo što sam naveo sabere u jedno može se izvući zaključak da su danas počeli radovi na razgradnji građanske Crne Gore“, zaključuje Damjanović. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja