Damjanović obećava: U Nikšiću ćemo zaposliti 2.000 građana

 Damjanović obećava: U Nikšiću ćemo zaposliti 2.000 građana

Izvor: Facebook

Evropski tim za Nikšić obećava da će u ovom gradu zaposliti 2.000 građana

Kako je kazala nositeljka liste Sanja Damjanović, njihov program je superioran u odnosu na sve partije.

Damjanović je saopštila da je u prethodnom periodu učinjeno mnogo toga, ali da brojni izazovi su i dalje ostali da se riješe.

Ona je navela da su prepoznali da je nezaposlenost jedan od gorućih problema Nikšića, zbog čega će fokus u radu buduće lokalne uprave biti u toj oblasti.

„Upravo naš Evropski tim za Nikšić nudi konkretne programe i projekte kako tu situaciju da poboljšamo. Naš program se sastoji od pet cjelina. Zapošljavanje i Preduzetništvo kao osnov lokalne ekonomije. Zatim, jaka kultura i tradicija kao temelj našeg kulturnog identiteta. Briga o zdravlju i kvalitetu života svih građana. Pažljivo planiranje prostora, briga o životnoj sredini, komunalna infrastruktura i mladi i sport“, saopštila je Damjanović.

Poručila je da je razvoj zelene ekonomije jedan od prioriteta u narednom četvorogodišnjem mandatu kao i uvođenje posebnih platformi i razvoj digitalnih servisa koji će omogućiti lakše funkcionisanja građana, ali i interakciju sa predstavnicima lokalnih vlasti.

„Nama je svaki građanin Nikšića bitan. Naša vrata će biti otvorena za svakog ko ima problem, bez obzira na političko i ideološko opredjeljenje. Pružićemo ruku svakom građaninu“, poručila je Damjanović.

Potpredsjednik DPS i kandidat na listi Evropski tim za Nikšić Jevto Eraković naveo je da će u narednom mandatu kao lokalna vlast ojačati program prigradskih i seoskih ambulanti i na taj način omogućiti punu dostupnost zdravstvenim uslugama.

„Programom podrške i kroz subvencije planiramo da ojačamo Hitnu medicinsku službu u Nikšiću kroz kadrovska i tehnološka unaprijeđenja i rješenja. A takođe, i Patronažnu i Palijativnu službu koja će biti na usluzi posebno našim starijim građanima. U tom dijelu planiramo novi program – a to je besplatan prevoz naših najstarijih građana do zdravstvenih stanica odnosno do bolnice“, kazao je Eraković.

On je najavio da će lokalna uprava u Nikšiću u narednom periodu omogućiti da taj grad dobije prijeko potrebnu magnetnu rezonancu.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja