Dan žalosti u Nikšiću, Podgorici, Baru, Bijelom Polju i Herceg Novom

 Dan žalosti u Nikšiću, Podgorici, Baru, Bijelom Polju i Herceg Novom

Izvor: Opština Nikšić

Na današnji dan prije godinu dana u Crnoj Gori je registrovan prvi smrtni slučaj od posledica koronavirusa, te je u znak sjećanja na preminule u više crnogorskih gradova danas Dan žalosti – Podgorici, Nikšiću, Baru, Bijelom Polju i Herceg Novom.

Predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović proglasio je ponedjeljak, 22. mart, Danom žalosti u znak sjećanja na preminule od posljedica koronavirusa.

„Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Nikšić, javnim preduzećima, javnim ustanovama čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na području opštine Nikšić“, navodi se u saopštenju lokalne uprave.

Elektronski i drugi mediji dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti.

Takođe, ovim povodom je i zastava na zgradi Predsjednika danas spuštena na pola koplja.

„Podržao sam inicijativu aktiviste za ljudska prava Aleksandra Zekovića da se 22. mart proglasi danom žalosti i danom nacionalnog sjećanja na sve žrtve koronavirusa. Očekujem da će Vlada proglasiti dan žalosti i da će se ozbiljno uzeti u razmatranje ideja o podizanju spomenika“, napisao je predsjednik Milo Đukanović juče na svom Tviter nalogu.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi lokalnih samouprava, javnim preduzećima, javnim ustanovama čiji su osnivači opštine, objektima mjesnih zajednica.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja