Danilović: Manifestacija ničega

 Danilović: Manifestacija ničega

Foto: FOS Media

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je Demokratska partija socijalista (DPS) ne mora čekati rezultate izbora u Nikšiću da bi potvrdio očiglednu stvar – propast političkog koncepta pozajmljenog, bez selekcije, od ljevičarskih i desničarskih ekstremističkih grupa.

„Ta politika ne može da prođe ili makar u tom sirovom obliku ne može da bude pobjednička. Đukanović je partiju prepustio stihiji i to više ne liči na politički subjekat nego na objekat za manipulacije i eksperimente. DPS sada uređuju: Javni medijski servis koji je odavno izgubio čula ukusa i mirisa; marginalne grupe samoprozvanih komita koje brukaju ideje za koje se navodno zalažu, pojedinci iz raspadajućih kriminalnih klanova i ostrašćeni, a ražalovani, policijski i obavještajni agenti“, smatra Danilović.

Taj konglomerat i bućkuriš vlastitih, vrlo sumnjivih, interesa, prema njegovim riječima, neće odvesti u preporod DPS i Crnu Goru.

„Živi bili pa se naučili. Nemoć Đukanovićeve partije da kanališe i artikuliše novu politiku već postaje opšti problem. Razjarenost, agresivnost, bahatost, vriska i javna egzaltiranost ničega, u kojima se prepoznaju grupe sledbenika Đukanovićevog političkog nauma je poražavajuća i kompromitujuća. DPS će ovom kohabitacijom sa nedefinisanim strukturama izgubiti onaj dio trpeljivih i mirnih ljudi koji im je, uz neregularnosti, decenijama donosio stabilnost i sigurnost. Želja da se usisa svaki glas nezadovoljnih novom parlamentarnom većinom, napraviće od DPS-a samo političko krilo militantnih, paradžavnih i tuđih interesa“, uvjeren je lider UCG.

Ističe da DPS-u slijedi još jedna unutrašnja borba nakon koje Đukanović neće biti juren i tjeran od sadašnje političke većine, nego od svojih jurišnika, koje je izbacio ispred sebe u prvi red odbrane.

„Kada se u nemoći okrenu prvi koga budu vidjeli biće upravo On, a onda će se i oni i On pitati: otuda ovi ovdje“, zaključio je Danilović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja