Davidović: Fokus oživljavanje ekonomije i nikšićkog sela

 Davidović: Fokus oživljavanje ekonomije i nikšićkog sela

Izvor: Narodni pokret

Narodni pokret Crne Gore, na čelu sa Miodragom Dakom Davidovićem, juče je zvanično započeo kampanju za lokalne izbore, koji će se održati 14. marta u Nikšiću. Cilj kampanje i postizbornih aktivnosti je, prema njegovim riječima, da se grad što više okrene selu.

,,Simbolično, taj put smo započeli ispred manastira Ostrog, jer ne postoji mjesto, ni svetije ni značajnije odakle bi krenuli da preuzmemo vlast u našem gradu. Pet do 12 je. Nema vremena za gubljenje! Mi smo već pobijedili, samo što im to niko nije javio. Znamo da će Nikšić podržati naše stavove, jer se oni odnose na ekonomiju. To je ono osnovno čemu ćemo posvetiti 90 odsto naše pažnje, vremena i energije“, istakao je Davidović.

Fokus kampanje i postrizbornih aktivnosti Narodnog pokreta biće oživljavanje Nikšićkog sela.

,,Ono je bilo nadaleko poznato. Cilj je da se grad što više okrene selu. Moramo ohrabriti seljake pomoćima i subvencijama i moramo otkupiti sve njihove tržišne viškove. Moramo da brinemo i o penzionerima, jer većina njih živi jako loše. Povećanjem plata doći će do srazmjernog povećanja penzija, što je jedan konkretan korak u bliskoj budućnosti“, objasnio je lider Narodnog pokreta.

Davidović se osvrnuo i na ogroman problem nataliteta u Nikšiću.

,,Fabrike nam ne trebaju i ništa ne znače ako ne obezbijedimo natalitet. Moramo da vratimo nadu našim mladima, oni moraju da kroz zaposlenja zarade novac za stanove koje ćemo sigurno izgraditi“, kazao je on.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja