Davidović: Spomenici mitropolitu Amfilohiju u završnoj fazi rada

 Davidović: Spomenici mitropolitu Amfilohiju u završnoj fazi rada

Foto: Narodni pokret Crne Gore

Spomenici preminulom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju su u završnoj fazi rada kod skulptora Bojana Mikulića u Banjaluci, kazao je onivač i lider Nardnog pokreta, Miodrag Daka Davidović.

Davidović je posjetio manastir Sv. Luke u Župi gdje je razgovarao sa igumanijom Efimijom Nikčević i ocem Željkom Rojevićem.

„Predložio je da se u narednom period napravi farma za sestrinstvo u okviru manastira i dao riječ da će kada Narodni pokret pobijedi obezbijediti sredstva za taj projekat“, navodi se u saopštenju.

Davidović se osvrnuo na izgradnju dva spomenika blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju čiju je izradu inicirao i finansirao.

Foto: Narodni pokret Crne Gore

„Spomenici su u završnoj fazi rada kod skulptora Bojana Mikulića u Banjaluci“, kazao je Davidović i ponovo izrazio želju da jedan od njih bude postavljen na Cetinju, gdje je mitropolit stolovao 30 godina, a drugi u njegovom rodnom kraju.

Takođe je naveo da će dolaskom Narodnog pokreta na vlast glavni gradski trg u Nikšiću ponijeti ime Svetog Vasilija Ostroškog.

„Ovo godine se simbolično navršava 350 godina od njegovog upokojenja. Mati Efimija i Davidović su prisutnima iznijeli podatak da je Sveti Vasilije upravo boravio u manastiru Svetog Luke prije odlaska na Ostrog. Blagoslov i blagodet koje je ostavio pomogli su narodu Nikšića kroz istoriju kao i ogroman trud, ljubav i žrtva mitropolita Amfilohija“, kazao je Davidović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja