Demokrate demantuju: Informacija o sačinjavanju sporazuma nije tačna

 Demokrate demantuju: Informacija o sačinjavanju sporazuma nije tačna

Foto: Ilustracija

Informacija da su Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, sačinili, u susret izglasavanju novog saziva vlade Crne Gore, Sporazum o programskim prioritetima ekspertske vlade koji obuhvata 13 tačaka, nije tačna, saopštili su iz Demokrata. 

Oni su podsjetili da je dnevni list Dan u današnjem tekstu pod naslovom „Usvaja se pet zakona, ključna lustracija“ omaškom konstatovao da su: „lideri tri pobjedničke koalicije „Za budućnost Crne Gore, „Mir je naša nacija i „Crno na bijelo, pa žele da to demantuju, prenosi FOS.

„Dakle, informacija koju je omaškom objavio „DAN“ nije tačna. Sporazum je sačinio GP URA i dostavio Demokratama, prije gotovo mjesec dana“, dodaje se u saopštenju. 

Kako navode, sporazum i zajednicka izjava tri lidera pobjedničkih koalicija, čiji autori su Demokrate,  u septembru mjesecu definisali su programski put nove vlasti.

„Nakon toga se odustalo od dogovaranja na nivou tri lidera, uslijedila je metodologija mandatara u pripremi sastava nove Vlade na nivou pregovaranja sa poslanickim klubovima, od čega je na kraju mandatar takođe odustao i opredijelio se da sam sačini predlog sastava Vlade u kojem neće biti predstavnika najvećeg broja poslaničkih klubova. Bez obzira na sve, naša očekivanja i uvjerenja su da će Crna Gora dobiti novu Vladu na sjednici zakazanoj za 2. decembar, a jasno je da će se sva dalja dogovaranja u vezi budućeg rada parlamentarne većine obavljati na nivou šefova poslaničkih klubova, odnosno predstavnika 41 poslanika“, ističu u saopštenju. 

U skladu sa tim na dostavljeni predlog sporazuma od strane GP URA Demokrate dodaju da su dostavili precizan odgovor u dvije tačke i to:

1. „Da Predlog sporazuma iz Vašeg mail-a treba uputiti svim šefovima klubova poslanika parlamentarne većine sa precizno definisanim rokom za dostavu eventualnih izmjena i dopuna.

2. Da Sporazum, nakon izmjena i dopuna, potpiše 41 poslanik parlamentarne većine ili šefovi klubova poslanika parlamentarne većine“.

Izvor: FOS

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još