Demokrate: Koliko dobijate novca iz crnih vreća za ovakve tekstove?

 Demokrate: Koliko dobijate novca iz crnih vreća za ovakve tekstove?

Izvor: Demokrate

Demokratska Crna Gora reagovala je zbog, kako navode, neobjektivnog izvještavanja RTCG-a o incidentu u nikšićkoj Župi koji se dogodio juče.

Saopštenje Demokrata prenosimo u cjelosti:

,,Cijela Crna Gora je vidjela kako pristalice radikalne desnice, inače radikalne i desničarske političke organizacije napadaju aktivistu Demokrata, starca od 82 godine, samo je RTCG vidio kako starac napada njih. I na snimku koji je objavljen na zarobljenom medijskom servisu, vidi se nekoliko desetina pristalica kako napadaju posjed starine Branka Mušikića iz Župe, ali to nije zasmetalo režimskom novinaru i uredniku da konstatuju kako su kamenovani oni koji su napadali i kako su žrtve oni koji su došli na kućni prag uglednog domaćina.

Da li se novinar koji je gazeći profesionalne standarde pristao da napiše četiri rečenice o ovom događaju zapitao, kako je moguće da su žrtve oni koji su došli na vrata domaćina, a da je domaćin napadač i opasni kriminalac samo zato što je branio svoju imovinu? Koliko dobijate novca iz crnih vreća za ovakve tekstove? Koja je cijena gaženja novinarske profesije i ruganje javnosti Crne Gore? Zar se tako olako baca pod đon novinarska profesija i etika?

Evo gospodo iz RTCG-a, dostavljamo vam video sa lica mjesta iz kojeg se jasno vidi ko su napadači, a ko žrtve. Ko napada kamenicama, a ko se brani. Ko je kome došao na kućni prag. Ko to provocira i demonstrira divljaštvo. Izvolite objavite da zajedno pred cijelom Crnom Gorom raskrinkamo vašu „objektivnost“, navodi se u saopštenju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja