Demokrate: Nema nikakve dileme da je Ratko Mladić ratni zločinac

 Demokrate: Nema nikakve dileme da je Ratko Mladić ratni zločinac

Nema nikakve dileme da je Ratko Mladić ratni zločinac i, dok su tu Demokrate, nikad i niko neće podržati namjeru da se donese odluka da se bilo koja ulica dodijeli bilo kom ratnom zločincu. Takvih odluka, naprosto, nema tamo gdje pri njihovom donošenju učestvuju predstavnici Demokrata, naveli su uz te partije.

Utoliko su nerazumljvije ni na čemu zasnovane optužbe poslanika Bošnjačke stranke, Ibrahimovića, na račun Demokratske Crne Gore.

„Nije mu prvi put da nam stavi na teret nešto što se nije ni dogodilo. Zašto to čini, nije nam poznato, ali ako sa tom praksom nastavi, odgovorićemo na način koji neutemeljene optužbe i zaslužuju“, ističu Demokrate.

Ističu da je sve što u svojoj izjavi tvrdi o Demokratama do besmisla netačno.

„Iz pitanja koja nam postavlja Ibrahimović, kao i za tvrdnji koje iznosi može stajati samo podla namjera da se, za dnevnopolitičke potrebe, Demokrate pokušaju uvući u nacionalističke igranke, koje gospodin Ibrahimović, zajedno sa svojim partnerima, igra već nekoliko decenija. Mnogo je dokaza za to, a dovoljno je podsjetiti na samo jedan: gospodin Ibrahimović se nikada nije izjasnio da li su heroji ili zločinci oni sa kojima je Bošnjačka stranka dugo bila u koaliciji, koji su podstrekivali na rat i, vrlo otvoreno, tokom samog rata, sarađivali i sa samim Mladićem“, piše u saopštenju.

Nadalje navode da se trgovci nacionalnim osjećanjima građana među kojima je, očigledno, i Ervin Ibrahimović, ne libe da bilo kom oko sebe zakače etiketu ne bi li ubrali koji politički poen.

„Aktuelizovanje ratnih tema i, uopšte, onih koji te teme personifikuju, ma ko to bio, mora naići na oštar otpor svih, i građana Berana i Crne Gore, na otpor svakoga kome je stalo do mira i stabilnosti, kao i do izgradnje modernog i multinacionalnog društva koje počiva na temeljima evropskih vrijednosti. Ne treba potrošiti mnogo riječi da bi se dokazalo da gospodin Ibrahimović u takve ne spada“, kažu Demokrate.

Ulice u Beranama i drugim gradovima Crne Gore, što se Demokrata tiče, mogu da nose nazive samo po onim ličnostima koje su prihvatljive za sve narode koji u Crnoj Gori žive jer osjećanja građana Crne Gore niko ne smije da vrijeđa.

„Oni koji potenciraju i plasiraju teme koje izazivaju podjele i neprijatnost kod bilo koje nacionalne zajednice u Beranama i Crnoj Gori, to ne rade za dobrobit i unaprjeđenje građanske, ni proevropske Crne Gore, već iz sitnih političkih kalkulacija koje nikome dobro ne donose. Vrijeme je da jednom za svagda stavimo pečat na podjele i jeftino igranje sa emocijama građana. Poslati sve identitetske zločince na margine političke istorije, dužnost je i obaveza svih građana Crne Gore“, zaključuju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja