Demokrate Nikšić: Pozivamo tužilaštvo da formira predmet protiv Milutina Simovića

 Demokrate Nikšić: Pozivamo tužilaštvo da formira predmet protiv Milutina Simovića

Foto: Opština Nikšić

Uzimajući u obzir ono što je u emisiji „Reflekor“ prezentovao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gospodin Stijović, Demokrate pozivaju tužilaštvo da formira predmet protiv Milutina Simovića i otpočne izviđaj budući da se, na osnovu prezentovanog, može zaključiti da postoji osnov sumnje za niz krivičnih djela. S tim u vezi, očekujemo da će tužilaštvo u ovom slučaju biti ažurnije od Specijalnog državnog tužilaštva koje već 5 godina, bez ikakvog pravnog epiloga, razvlači aferu Grahovo, čijim je akterima pokrovitelj i nalogodavac upravo gospodin Simović, saopštili su iz opštinskog odbora Demokrata Nikšić.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

,,Uzimajući u obzir destruktivnost Milutina Simovića, nemamo dilemu da će nikšićkim budžetom gazdovati isto kao što je gazdovao budžetom Ministarstva poljoprivrede. Tu prije svega mislimo na rasipničko ponašanje i nenamjensko trošenja novca, a naročito u dijelu u kojem se za hoblovanje podova, spuštanje plafona i zamjenu stolarije izdvaja impozantnih 7,5 miliona eura. Čak i laicima je jasno da su tim potezom pozamašno nadmašeni korupcionaški poduhvati Ilije Ašanina, koji je betonsku ploču zvanu Heliodrom platio 250.000 eura, i Đoka Krivokapića koji je nezakonito u džepove strpao 40.000 eura.

Do čega je gospodin Simović doveo sektor poljoprivrede, jedne od najznačajnijih privrednih grana u državi, nedvosmisleno ukazuju podaci da smo, u periodu januar-mart 2020. godine, dakle prije korona krize, imali skandalozan odnos uvoza i izvoza. Naime, u tom periodu smo uvezli živih životinja u vrijednosti 6.638.800 eura, dok je izvoz iznosio mizernih 13.000 eura.

Takođe, kada je riječ o mesu i drugim klaničnim proizvodima za jelo, uvoz je iznosio 21.764.800 eura, dok smo izvezli svega 2.088.400 eura.

Osim toga, uvezli smo mlijeka, proizvoda od mlijeka, jaja i meda u iznosu od 11.103.600 eura, a izvezli samo 20.300 eura.

Ovi podaci, odnosno završni bilans Simovićevog ministrovanja, jasno govore o učincima gospodina Simovića koji je upropastio najperspektivniji resor u državi, a što se tiče efikasnosti pokazao je jedino u promjeni prebivališta preko noći.

S tim u vezi, nemamo dilemu da je svakom iole svjesnom građaninu jasan obrazac funkcionisanja DPS-a oličen u nesposobnosti i pohari državnih resursa u svrhu ličnog bogaćenja, bez obzira na to što 2 mjeseca pred izbore navuku jagnjeće kože i obećavaju brda i doline. Očekujemo da će ga izviđaj tužilaštva, na osnovu eklatantnih dokaza koji su sinoć iznijeti, prekinuti u akciji pretvaranja opštinske uprave Nikšića u predizborni štab DPS-a, te da enormne zloupotrebe napokon dobiju svoj epilog.“

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja