Demokrate NK:Vuković uputio zahtjev za razrješenje direktorice JPU „Dragan Kovačević“ Radmile Backović

 Demokrate NK:Vuković uputio zahtjev za razrješenje direktorice JPU „Dragan Kovačević“ Radmile Backović

Foto: Demokrate Crna Gora

Potpredsjednik Demokrata Nikšić, Nemanja Vuković, uputio je danas ministarki prosvjete, kulture, nauke i sporta, Vesni Bratić, Zahtjev za razrješenje direktorice JPU „Dragan Kovačević“ Nikšić, Radmile Backović.
„Uvaženoj ministarki Bratić predali smo cjelokupnu dokumentacionu građu i smatramo da je, usled svih otkrivenih nezakonitih radnji, a što su u svojim izvještajima konstatovale Državna revizorska institucija i Uprava za inspekcijske poslove, te njenog nezakonitog trećeg mandata i nezakonite prodaje starog i kupovine novog službenog vozila, neophodno da gospođa Backović u najskorijem roku bude razriješena sa funkcije direktorice JPU „Dragan Kovačević“ Nikšić.

Uz dokumentacionu građu, ministarki je u okviru Informacije o nezakonitom postupanju prema zaposlenoj od strane direktorice Backović, predat i materijalni dokaz, a što potvrđuje našu ranije izrečenu tezu da je gospođa Backović vršila pritisak na radnike koji su potpisnici peticija za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Demokrate ostaju trajno posvećene borbi za vladavinu prava i dosledno poštovanja zakona kako bi Crna Gora postala moderna i evropska država.“

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja