Demokrate: Optužbe na Bečićev račun skupljanje političkih poena

 Demokrate: Optužbe na Bečićev račun skupljanje političkih poena

Izvor: Demokrate

Iz Demokratske Crne Gore reagovali su povodom saopštenja portparola Socijaldemokratske partije (SDP) Mirka Stanića, u kojem poziva predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da se izvini poslanici SDP Draginji Vuksanović Stanković zbog neprimjerenih i nedostojnih komentara na njen račun tokom današnjeg skupštinskog zasijedanja, rekavši da je lijepo što se Stanić sjetio ravnopravnosti polova povodom, kako kažu, dobronamjerne sugestije koju je Bečić uputio poslanici Vuksanović Stanković nakon što je tvrde oni, zloupotrijebila proceduru, kršila Poslovnik i podizala tenzije u sali.

„Predstavljati na ovakav način dobronamjernu političku sugestiju predsjednika Parlamenta sa ciljem smanjivanja tenzija, poštovanja procedura i vođenja rasprave u pozitivnom duhu jeste krajnje degutantno za komentarisati. O načinima na koje nastupaju u Parlamentu i gospođa Vuksanović Stanković i predsjednik Skupštine, gospodin Bečić, i svi drugi poslanici i poslanice, sudiće i sude javnost i građani“ kazali su iz Demokrata.

Dodaju i da će ista javnost dati svoj sud i o tome što su se iz SDP sada sjetili ravnopravnosti polova, iako kako kažu sada ničim nije bila ugrožena, a ne i onda kada je kako tvrde, tadašnji poslanik DPS-a, Obradović, fotografisao gospođu Vuksanović Stanković.

„Ne sjećamo se da su kritičari gospodina Bečića tom prilikom pokazivali ovoliku dozu uzrujanosti. Štaviše, partijski kolega gospodina Zirojevića, poslanik Damir Šehović se, tada, potvrdno osmjehivao. Stoga, primjedbe o navodnom seksizmu kod predsjednika Skupštine apsolutno nisu odraz realnog stanja, već najeftniji mogući pokušaj ubiranja političkih poena“, zaključili su iz Demokratske Crne Gore.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još