Demokrate položile vijenac na Gorici

 Demokrate položile vijenac na Gorici

foto: pobjeda

Delegacija Demokratske Crne Gore, koju su činili odbornici u Skupštini Glavnog grada: Aleksandar Božović, Ivana Bojović, Branko Vuković i Tanja Džankić, povodom Dana Podgorice položila je vijenac na spomenik Partizanu – borcu, na Gorici.

-Demokratska Crna Gora je na ovaj način, kao i svake godine, obnovila kolektivno sjećanje na žrtvu oslobodilaca, njihov herojski podvig – oslobođenje našeg glavnog grada i sistem vrijednosti koji su oni, svojim pregnućem, trajno postavili u temelje našeg istorijskog trajanja i kolektivnog identiteta.

Činjenica da su sloboda i borba protiv fašizma za njih bili vrhunski ideali, za koji su bili spremni da polože i svoje živote, našoj generaciji ne ostavlja prostor za dvoumljenje oko toga šta i danas, u našem vremenu, predstavlja istinske vrijednosti.

Demokratska Crna Gora, u svom djelovanju, nastoji da doprinese pronošenju tih vrijednosti kroz vrijeme i zato se svakog 19. decembra sjećamo podviga naših predaka i odajemo počast njihovoj žrtvi i herojstvu- navodi se u saopštenju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još