Direktor nikšićke građevinske firme osumnjičen za utaju poreza

 Direktor nikšićke građevinske firme osumnjičen za utaju poreza

Foto: Portal ,,Nikšić“

M.B. (59) iz Nikšića, vlasnik i odgovorno lice u d.o.o. „Ibon Group i d.o.o. „Ibon Company“ iz Nikšića osumnjičen je za utaju poreza u iznosu od 307.699 eura, saopšteno je iz Uprave policije., prenosi FOS

Iz Uprave policije pojašnjavaju da je osumnjičeni od početka januara 2017. do kraja decembra 2019. godine, davao lažne podatke o zakonito stečenim prihodima i nije prijavio zakonito stečeni prihod. 

Analizom pribavljene dokumentacije izdvojen je veći broj ugovora i predugovora o prodaji nepokretnosti, kao i Ugovor o uvećanju nenovčanog kapitala u „Ibon“ d.o.o. Nikšić i prenosu prava svojine nad nepokretnostima, zbog sumnje u postojanje nezakonitosti prilikom prijave, obračuna i plaćanja poreza i doprinosa.

Iz policije dodaju da su tokom izviđaja ustanovljene su nezakonitosti u obračunu i plaćanju poreza na dodatu vrijednost, poreza na kapitalnu dobit, poreza na dobit pravnih lica, poreza i doprinosa za zaposlene, po kom osnovu je budžet Crne Gore oštećen za  pomenuti iznos od 307.699 eura.
 

Izvor: FOS

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još