Đukanović: Nećemo odustati od vođenja Crne Gore ka evropskim vrijednostima

 Đukanović: Nećemo odustati od vođenja Crne Gore ka evropskim vrijednostima

Izvor: DPS

Zaustavićemo sunovrat Crne Gore, razočaraćemo sve naše protivnike i neprijatelje, Nikšić će ostati ono što je uvijek bio i Crna Gora će nastaviti da se kreće putem evropskog razvoja… Snažno vjerujem u Nikšić! A kad god sam vjerovao u Nikšić to se pokazalo kao opravdana vjera, jer nas Nikšić nikad nije ostavio na putu ostvarivanja nacionalnih interesa Crne Gore, izjavio je predsjednik DPS Milo Đukanović prilikom posjete Opštinskom odboru DPS Nikšić.

„Bitka za emancipaciju je težak i sizifovski posao ali nećemo odustati od navođenja Crne Gore i Zapadnog Balkana ka evropskim vrijednostima i pored toga što su i decenije i vjekove proveli po evropskim bespućima“, izjavio je predsjednik Đukanović.

„Da bismo dalje mogli da računamo na Crnu Goru i njenu evropsku budućnost moramo ovaj ispit u Nikšiću položiti nikad bolje do sada“, istakao je Đukanović.

„Naši politički protivnici žele na terenu Nikšića potvrde da je Crna Gora odustala od evropskog puta razvoja i mi imamo dodatan zadatak, ne samo da pobijedimo u Nikšiću, nego i da sa ovog mjesta pošaljemo poruku da se Crna Gora nije pokolebala“, naglasio je predsjednik DPS-a.

Prema riječima Đukanovića, Crna Gora ulazi u novu fazu političkog života, gdje će se postaviti jasna vododjelnica između evropskog sistema vrijednosti sa jedne i primitivnog i agresivnog nacionalizma sa druge strane.

„Demokratija, sloboda, ljudska prava, tržišna ekonomija i vladavina prava su neke od osnovnih vrijednosti za koje se borimo i kao takve one su superiorne u odnosu na pećinski nacionalizam koji nam se nudi sa druge strane“, kazao je predsjednik DPS. Prema njegovim riječima, to su osnovne vrijednosti za koje se moramo boriti, bilo da smo vlast ili opozicija.

Prilikom boravka u Nikšiću Đukanović je imao niz aktivnosti. Tom prilikom, susreo se sa predstavnicima mladih, kao i kandidatima za odbornike koalicije „Evropski tim za Nikšić“ čiji je DPS glavni konstituent.

„Predsjednik Milo Đukanović je čestitao svima koji se nalaze na izbornoj listi i izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da upravo Sanja Damjanović predvodi listu. Takođe, istakao je da kvalitet sastava liste, nagovještava dodatan impuls u nastavku kampanje i obećava da će ovaj skup ljudi svojom energijom, znanjem i iskustvom doprinijeti daljem razvoju grada i učiniti ga još pristojnijim i boljim mjestom za život“, saopšteno je iz DPS-a.

U svom obraćanju Đukanović je kroz svoja zapažanja posebno apostrofirao ogromnu važnost predstojećih izbora i rekao da su zajedničko zalaganje i lični doprinos, ključ uspjeha. Takođe, on je naglasio važnost komunikacije sa građanima, prepoznavanja njihovih potreba i zalaganje za rješavanje problema sa kojima se oni susreću.

Đukanović je dao lični doprinos radu Call centra iz kojeg je obavio nekoliko razgovora sa građanima Nikšića.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja