Đukanović predočio spisak: DPS preko rukovodioca nikšićke policije prikupljao glasove

 Đukanović predočio spisak: DPS preko rukovodioca nikšićke policije prikupljao glasove

Opis: Screenshot, Facebook DF

Poslanik Demokratskog fronta Milutin Đukanović predočio je javnosti spisak kako je naveo sigurnih glasova, koji su se 2013. u vrijeme lokalnih izbora u Nikšiću, prikupljali za Demokratsku partiju socijalista preko Uprave policije, za koju navodi da je “puki servis Mila Đukanovića i DPS“.

On je kazao da se i danas ništa nije promijenilo te da UP i danas služi kao servis DPS-u.

Đukanović je kazao da je Uprava policije bila ključna karika pri kupovini birača.

“Imamo dokumenta kako je to rađeno 2013. Kako je UP tj. ekspozutira granične policije Banjani sprovodila akciju ‘siguran glas’ među službenicima UP. Tu su imena, prezimena, evidencija koliko ko ima sigurnih glasova, logika jedan zaposleni četiri glasa pokazalo se kako funckioniše na djelu“, kazao je Đukanović na pres konferenciji na kom je pokazao sporni spisak.

Đukanović je pozvao ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da razriješi sve rukovodioce policije u Nikšiću.

“U saznanjima smo da se isto to radi i danas u Nikšiću, da UP podnosi izvještaje Veselinu Veljoviću pa pozivamo ministra MUP da razriješi sve rukovodioce policije u Nikšiću, pomoćnike direktora UP jer isto rade i danas što i prije“, kazao je Đukanović.

On je pozvao i Agenciju za nacionalnu bezbjednost da omogući slobodno izjašnjavanje građanima Nikšića na izborima 14. marta.

“ANB da se uključi u ovaj proces kako bi se omogućilo da se građani u NK slobodno izjasne, a atmosfera je takva da će DPS doživjeti katastrofu na izborima u Nikšiću“, poručio je Đukanović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja