Đukanović sa zlatnim savjetnicima Zaštitnika

 Đukanović sa zlatnim savjetnicima Zaštitnika

Foto: Predsjednik CG

Povodom 20. novembra, Međunarodnog dana djeteta, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovaraće danas sa djecom – zlatnim savjetnicima i predstavnicima institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda o ostvarivanju prava na obrazovanje u uslovima pandemije.

U skladu sa epidemiološkim mjerama, troje djece – predstavnika Mreže zlatnih savjetnika, upoznaće Đukanovića sa stavovima svojih vršnjaka o izazovima i problemima u pohađanju nastave od početka pandemije.

“U fokusu razgovara biće položaj djece iz ranjivih kategorija društva, dostupnost tehničkih i informacionih uslova, kao i sama organizacija nastave, njeni efekti i posljedice”, navodi se u saopštenju institucije Ombudsmana.

Mrežu zlatnih savjetnika čine djeca uzrasta od 11 do 18 godina, izabrana na osnovu javnog poziva, koja predstavljaju “glas djece” Crne Gore i koja u direktnoj saradnji sa institucijom Zaštitnika rade na promociji i unapređenju njihovih prava.

Podsjećamo da su zlatni savjetnici i prethodne godine u okviru globalne kampanje “preuzimanja” institucija razgovarali sa predsjednikom o više aktuelnih tema u oblasti prava djece u Crnoj Gori.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još