DPS: Bojanić bi da mijenja sudije jer ne zna kako se zakazuje Skupština akcionara

 DPS: Bojanić bi da mijenja sudije jer ne zna kako se zakazuje Skupština akcionara

Ilustracija

Odluka Privrednog suda o otkazivanju sjednice Skupštine akcionara EPCG zakazane samo od strane Vlade Crne Gore je očekivana i predstavlja jedini mogući institucionalni odgovor na pokušaj bezobzirnog pravnog nasilja u režiji ministra Bojanića i “specijalnih timova”, saopšteno je iz DPS-a.

„Nakon što su u javnosti Bojanić i ‘’specijalci’’ više puta demantovali sami sebe, krenuli su u novu ofanzivu, uništavanja crnogorske Elektroprivrede. Svjesni činjenice da je manir ove Vlade da krši Ustav i zakone, u više navrata smo pokušali da im objasnimo da je to što čine nezakonito“.

Ali zalud, poručuju iz DPS-a.

„Jedino racionalno objašnjenje upornog insistiranja na zakonu jačeg je da su ministar i ‘’specijalci’’ podlegli političkom pritisku konstituenata vlasti. Svjesno su prekršili zakon da bi vladajućem režimu učinili nove nezakonite ustupke na lokalnom nivou, pred izbore u Nikśiću.

Nezakonito postupanje, utvrđeno od strane suda, pa još u vrijeme predizborne kampanje, dostojanstvenom ministru u vladi zemlje članice NATO-a razlog je da podnese ostavku. No, Mladen Bojanić ostaje privržen maniru lošeg đaka, kojem su profesori krivi za sve loše ocjene. Umjesto da se suoči sa svojim neznanjem pa rješenje potraži u knjigama, Mladen bi da mijenja predsjednike sudova. Veliki zalogaj za nekoga ko ni Skupštinu akcionara ne umije da zakaže“, poručuju iz DPS-a.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja