DPS kritikuje URA: I Đurišić Bečanović je negirala genocid, vi ste sinonim za licemjerje

 DPS kritikuje URA: I Đurišić Bečanović je negirala genocid, vi ste sinonim za licemjerje

Izvor: URA, Arhiva

Funkcionerka URA Tatjana Đurišić Bečanović, prije šest mjeseci je uradila isto što i ministar Vladimir Leposavić- javno je negirala genocid u Srebrenici i relativizovala presudu Haškog tribunala, tvrdi portparol DPS-a Miloš Nikolić.

On ističe da je „svojim naknadnim reagovanjem, koje dolazi više od 24 sata nakon Leposavićevog negiranja genocida u Srebrenici i osporavanja legitimiteta Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu, URA još jednom dokazala da je najlicemjerniji politički subjekt na crnogorskoj političkoj sceni svih vremena“.

„Ne samo da su kalkulisali punih 24 sata kako da reaguju na javni šovinizam ministra pravde koji je obrukao Crnu Goru u međunarodnim razmjerama, već su poslanici URA mirno i spokojno u parlamentu slušali Leposavićeve stavove, bez potrebe da se ograde ili na bilo koji način pokažu svoje nesaglasje. I na kraju, vrhunac licemjerja predstavlja činjenica da je funkcionerka URA Tatjana Bečanović, prije šest mjeseci na RTCG, uradila isto što i Leposavić, dakle javno negirala genocid u Srebrenici i relativizovala presudu Haškog tribunala, da bi nakon toga bila nagrađena prvim mjestom na izbornoj listi na izborima u Nikšiću. Zato s pravom očekujemo da se među sinonime pojma licemjer uvrsti i riječ URA“, navodi on.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još