DPS Nikšić: Ako se napadi na naše članove nastave uzvratićemo istom mjerom

 DPS Nikšić: Ako se napadi na naše članove nastave uzvratićemo istom mjerom

Foto: DPS Nikšić

Besprizoran i sraman napad na dr Iliju Ašanina dokaz je da naše društvo klizi ka potpunom gubitku kolektivnog razuma, kojem aktuelna vlast daje nesebičan doprinos, kazali su iz nikšićkog DPS-a.

U ovakvom stanju, čak ni ljudi iz najhumanije profesije, kojoj pripada ljekarski poziv, nijesu pošteđeni, nego na najružniji način etiketirani i nalaze se na najžešćem udaru od strane destruktivnih grupacija.

„Smatramo izuzetno pogubnim nastavak atmosfere linča na nacionalnoj, etničkoj i vjerskoj osnovi, jer će u ovakvoj trenutnoj i daljoj situaciji naša država dotaći samo dno. Demokratska, građanska, i u svom drugom smislu slobodna Crna Gora će izgubiti svaki suštinski kapacitet i sve ovo će ostati samo deklarativna i puka jezička orijentacija bez realnog uporištva“, rekli su iz DPS-a.

U tom cilju, nadležni državni organi moraće pod hitno zaštititi sve građane od daljih šovinističkih i drugih netrpeljivosti, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost.

„U suprotnom susrešćemo se sa nesagledivim posljedicama koje će u finalu doprinijeti gubitku osnovnih temelja i vrijednosti na kojima smo insistirali i mukotrpno gradili decenijama unazad“, dodaju u saopštenju.

Demokratska partija socijalista, kako navode, svjesna svog značaja i uloge u društvu nastojaće da civilizovano i pristojno odgovori na napade primitivizma sa kojim su suočeni u Nikšiću.

„Ipak, upozoravamo čitavu crnogorsku javnost da postoji granica našeg strpljenja te da ćemo, ukoliko se ovakav trend nastavi, uzvratiti žestoko istom mjerom u cilju zaštite svojih članova“, zaključuju iz te partije.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja