DPS Nikšić: Brat direktora bolnice svjesno širi koronu po Nikšiću, ministarka da reaguje

 DPS Nikšić: Brat direktora bolnice svjesno širi koronu po Nikšiću, ministarka da reaguje

Foto: RTNK

I dok ministarka  Jelena Borovinić Bojović, koja je izgubila kontrolu na covid-19 u Crnoj Gori, pokušava uticati na izbornu volju Nikšićana pišući politička saopštenja, njeno ministarstvo ignoriše očigledno kršenje i zdravstvenog i Krivičnog zakona Crne Gore, saopšteno je iz OO DPS Nikšić.

“Izgleda da režiser i glumac nijesu prošli adekvatnu školu osnovnih glumačkih vještina, pa providno padaju na svakoj svojoj predstavi. Ne samo da su se zaigrali režiser i glumac amaterske predstave koju potpisuju DF-ove mlade nade i uzdanice Marko Kovačević i Luka Trebješanin, već su sada dobili i suflere a svesrdno im pomažu amaterski doktor i direktor bolnice Nikšić – braća Mitrović – Pero i Marko„, poručuju u saopštenju. 

Naime, dok 26. februara biber sprej, po medicinskoj praksi po prvi put ne ostavlja nikakve tragove pacijentu, dodaju iz nikšićkog DPS-a,  motke i predmeti nikakve modrice i podlive, doktor Perica Mitrović u bunilu korone sve to ipak prepoznaje i hitno dolazi da riješi slučaj i “Demokratski” pomogne glumačko umjetničko djelo DF-a.

“Doktor Pero bez presedana čini krivično djelo, i iz izolacije dolazi do bolnice gdje od nedavno mlađani Mitrović direktoruje. Doktor Pero se hvata pera i upućuje pravog pacijenta na “hirurgiju radi praćenja”. Više je nego jasno da niko drugi nije želio da potpiše falsifikovani medicinski izvještaj, već je direktor morao da pozove svog brata bolesnog od kovida, da napusti izolaciju, raširi virus po Nikšiću, zarazi po kojeg građanina, i na kraju izvrši krivično djelo”, ističu u saopštenju.

Pozitivan rezultat na koronu od 16. februara zakonski Mitrovića, a sugerišu ako već Hipokratova zakletva za njega ne važi, da bude u izolaciji 14 dana, odnosno najranije do 1. marta.

“Nikšićani, treba li drugog dokaza do ovog gdje smo svjedoci da su zarad političkih poena braća Mitrović spremna da ugroze zdravlje i pacijenata i drugih kolega i zaposlenih? Koliko je pacijenata i osoblja OB Nikšić zaraženo zahvaljujući osionosti i nemoralu dvojice doktora”, poručuju iz DPS-a.

Iz OO DPS Nikšić, pitaju ministarku zdravlja, koje će mjere preduzeti, te pozivaju inspekciju da ispita slušaj i podnese prijave.

“Hoće li ministarka opet “skrenuti pažnju” ili pak preduzeti jasne kaznene odredbe – smijeniti direktora bolnice po hitnom postupku, njegovom bratu privremeno oduzeti licencu a sebi potpisati ostavku? Pozivamo i zdravstveno-sanitarnu inspekciju da pod hitno ispita slučaj i podnese prijave adekvatne učinjenom djelu”, zaključuju u saopštenju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja