DPS Nikšić: Impresivan rezultat, dokazali da ne zloupotrijebljavamo poziciju vlasti za što bolji rezultat

 DPS Nikšić: Impresivan rezultat, dokazali da ne zloupotrijebljavamo poziciju vlasti za što bolji rezultat

Foto: DPS Nikšić

Osvojeni rezultat od 40,40 posto podrške birača, ili 18 mandata, bio bi impresivan za svaki politički subjekt u razvijenim demokratskim sistemima, saopšteno je iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista.

“Pokazali smo, i u ovim novim okolnostima, kada državnim aparatom upravlja naša politička konkurencija, da imamo stabilnu podršku građana koja je na ovim izborima značajno porasla. Tako su obesmišljene optužbe višedecenijskih gubitnika, da DPS zloupotrijebljava poziciju vlasti, kako bi postigao što bolji rezultat“, navode oni.

“Izbori, u susjednoj državi nazvani „Bitka za Nikšić“, potvrdili su naše uvjerenje da građani Nikšića sa prezrenjem gledaju na marionetsku ulogu domaćih političara. Zato je DF Andrije Mandića osvojio skoro 6000 glasova manje, nego prije 6 mjeseci. Imajući u vidu iznevjerena očekivanja onih koji su sa udaljenosti od 500 kilometara od Nikšića, komandovali ovom bitkom, i u njoj aktivno učestvovali svojom logistikom, novcem i medijima, moramo konstatovati da su je juče izgubili“, ocjenjuju u DPS.

“’Ovom prilikom zahvaljujemo svim građanima koji su glasali za listu „Evropski tim za Nikšić“ i Dem-okratsku partiju socijalista, našim aktivistima i svima koji su podržali koncept antifašističkog, građanskog i evropskog Nikšića. I pored nezapamćene prljave medijske kampanje, konstantnog uti-caja iz inostranstva, zloupotrebe državnih resursa ali i religijskih osjećanja građana, rezultat iz Nikšića nas uvjerava da će podrška građanskoj i evropskoj Crnoj Gori vremenom biti još jača. Samo snaženjem korpusa onih snaga koje Crnu Goru doživljavaju kao savremenu, multietničku i prije svega svoju državu, stići ćemo do zacrtanog cilja: boljeg života i evropskog standarda za sve naše građane“, kazali su iz DPS Nikšić.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja