DPS Nikšić: Smjena direktorice Doma zdravlja još jedan primjer bahatog revanšizma

 DPS Nikšić: Smjena direktorice Doma zdravlja još jedan primjer bahatog revanšizma

Foto: DPS Nikšić

Smjena direktorice Doma zdravlja u Nikšiću Ljiljane Adžić najsvježiji je primjer bahatog revanšizma koji je postao glavni princip rada Krivokapićeve vlade, tvrde u DPS-u Nikšić.

Kako ističu, Adžić je požrtvovani ljekar i profesionalac.

„Usred epidemije, i deficita medicinskog kadra, prioritet ove vlasti i Jelene Borovinić Bojović, očigledno nije borba sa koronom već otpuštanje politički nepodobnoh ljekara i uhljebljenje „eksperta“. Na sraman način poslali su svog kontrolora u Dom zdravlja da pripremi teren za novu političku egzekuciju, pritom uvrijedivši sve zdravstvene radnike te ustanove, kako ne rade svoj posao kako treba“, dodaju u DPS-u. 

Kako navode, licemjerstvu nema kraja, jer ti isti kontrolori ne vide propus v.d. direktora nikšićke bolnice Marka Mitrovića, koji je, kako tvrde, odgovoran za haotično stanje u nikšićkoj bolnici.

„On svojom nesposobnošću direktno ugrožava zdravlje naših sugrađana. Slijepi su i kada se aktivisti DF-a i pored pandemije nesmetano šetaju bolnicom, i prave selfije u bolesničkoj sobi kao i kada brat direktora Mitrovića, radi uz pozitivan covid test. Na sve ove skandalozne pojave smo javno ukazivali i pozivali inspekciju da reaguje“, dodaju iz ove opozicione partije. 

Poručuju da su zabrinuti za zdravlje svih građana Nikšića.

„Očekujemo i da se ministarka Borovinić Bojović zbog sramnih ocjena njenih kontrolora izvini hrabrim zdravstvenim radnicima Doma zdravlja, koji više od godinu dana ulažu nadljudske napore u borbi sa koronavirusom i koji zaslužuju veliko poštovanje zbog hrabrosti i požrtvovanosti“, zaključuju u DPS-u. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još