Dragan Perović, v.d predsjednika opštine Nikšić

 Dragan Perović, v.d predsjednika opštine Nikšić

foto: Portal Nikšić

Jednoglasnom odlukom sjednice Lokalnog parlamenta, za v.d  predsjednika Opštine u narednih 30 dana, imenovan je dosadašnji potpredsjednik opštine Nikšić Dragan Perović.

„Poštovani odbornici, uz zahvalnost za podršku da u kratkom vremenu do izbora predsjenika vršim tu dužnost želim samo poručiti i vama i građanima da će loklna uprava u punom kapacitetu nastaviti sa realizacijom započetih objekata. Takođe, uskoro će biti započeti i neki novi programi i projekti. Biti na čelu Opštine Nikšić barem jedan dan velika je čast, ali i odgovornost. Zato ćemo odgovorno i posvećeno nastaviti kao i prethodnih sedam godina. Takođe, dosadašnjem predsjedniku Veselinu Grboviću želim zahvaliti u ime svih građana na učinjenom za grad Nikšić i istaći da smatramo od kada je on bio na čelu rad uprave je bio najproduktivniji i sa najvećim brojem realizovanih projekat’’, kazao je Perović, kog je odlazeći predsjednik Veselin Grbović predložio za tu funkciju.Naime, prvom čovjeku opštine, danas je konstatovan prestanak mandata po sili zakona prije isteka roka.

U postojećim okvirima, donešen važeći set mjera

foto: Portal Nikšić

Na dnevnom redu našao se i Predlog Odluke o izmjeni Odluke o mjerama podrške građanima i privrednim subjektima na teritoriji opštine Nikšić radi ublažavanja posljedica koronavirusa, pa će građani i privredni subjekti moći da podnesu zahtjeve za oslobađanje plaćanja obaveza i zahtjeve za odlaganje plaćanja obaveza do 31. decembra, a ne, kako je prethodno stajalo, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu pomenutih mjera.

Za riječ se javio odbornik DPS-a Luka Jokić .

„Da li nikšićki poljoprivrednici i ljudi koji se bave turizmom i ugostiteljstvom mogu da računaju na smanjenje poreza ,s obzirom da imamo situaciju da su svi bili ponovo zatvoreni 21 dan,da su njihove oči bile uprte u nas i imamo li set mjera koji može ublažiti posledice koje je ostavio virus korona na njihovo poslovanje?“, upitao se on. 

Sekretarka Sekretarijata za finansije Sanija Fatić kazala je da je Opština Nikšić  u uslovima nastalim kovidom 19 učinila napor da donese postojeći set mjera,dodatni napor da produži dostavljanje zahtjeva do kraja godine 31. decembra i pored činjenice da se prihodi opštine Nikšić kako sopstveni, tako i ustupljeni, rapidno smanjuju i s obzirom da se povećavaju izdaci nastali upravo ovom situacijom.

‘’U postojećim okvirima, donijeli smo važeći set mjera.Ono što ćemo se truditi, svakako razumijemo privrednike i gradjane da radeći budžet za 2021. u skladu sa postojećim mogućnostima i očekivanjima za ’21. godinu, učinimo dodatni napor da izadjemo svima u susret, ali to je nešto što ćemo raditi uporedo sa izradom budžeta i planiranju za sledeću godinu’’, odgovorila je Fatić.

Na sjednici je konstatovana i ostavka na odborničku funkciju koju je podnio Aleksandar Vujković, koji je izabran za predsjednika Odbora direktora Instituta za crnu metalurgiju.

Sjednicom je presjedavao odbornik Marko Burić, zbog spriječenosti predsjednika SO Radivoja Lale Nikčevića, da vodi istu.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još